Sim only abonnement verlengen

Kies je huidige provider:
Maandbedrag:
Van € 0,- t/m € 40,-

Top 3 sim only aanbiedingen

1
onbeperkt bellen / sms + onbeperkt internet
€ 25,00 p/m
Bekijk aanbieding actie
2
200 minuten / sms + 5GB
€ 10,00 p/m
Bekijk aanbieding actie
3
onbeperkt bellen / sms + onbeperkt internet
€ 19,95 p/m
Bekijk aanbieding actie
4
onbeperkt bellen + 500 SMS + 4GB
€ 10,00 p/m
Bekijk aanbieding actie

Informatie over het verlengen van je sim only abonnement

Het verlengen van een SIM Only abonnement is tegenwoordig de normaalste gang van zaken. Toch vreemd om te bedenken dat enkele jaren geleden deze abonnementen eigenlijk nog niet echt bestonden. Steeds meer mensen kiezen voor het maandelijkse voordeel en halen zelf ergens een smartphone of houden het nog even uit met de bestaande smartphone. Een verstandige keuze in veel opzichten, want je bespaart maandelijks tot wel 70% van de reguliere abonnementskosten en dat is een simpele besparing die dus direct veel geld oplevert. Daarnaast biedt een SIM Only abonnement net zo veel gemak als een regulier abonnement. Er is dus eigenlijk geen reden waarom je een SIM Only abonnement niet zou verlengen.

Verlengen van regulier abonnement naar SIM Only

Een vraag die we regelmatig horen is of je bij een regulier abonnement wel spreekt van een verlenging als je overstapt naar SIM Only. Het antwoord is eenvoudig en dat is ja. Bij de provider ben jij bekend onder een klantnummer waaronder een bepaald abonnement actief is. Zodra de vastgestelde contractperiode vervalt heb jij alle vrijheid als klant om te kiezen wat je wilt doen met het abonnement. Als jij besluit om bij dezelfde provider te blijven, maar je wenst dan een SIM Only abonnement af te sluiten, is het niet meer dan een wijziging in het contract waarbij het tarief wijzigt en de nieuwe contractperiode wordt bepaald. Je kunt dus gerust jouw bestaand abonnement, die destijds met smartphone is gekocht, verlengen naar een SIM Only.

Verlengen naar maandelijkse contracten

Er bestaan ook maandelijkse contracten op het gebied van SIM Only. Het is ideaal wanneer je een provider even wenst uit te proberen. Deze maandelijkse contracten worden altijd stilzwijgend verlengd totdat jijzelf aangeeft dat je het wilt opzeggen of iets anders wenst. Feitelijk spreken wij dan ook van een verlenging als je besluit om bij de provider een eenjarig of zelfs tweejarig contract wil aan gaan. Je besluit namelijk om het maandelijkse contract om te zetten in een andere contractvorm. Let hier dus ook goed op, want ook dit kan jou zeker weer de nodige voordeel opleveren!

Stilzwijgend verlengen

Aan het einde van de contractperiode zal de provider het contract stilzwijgend laten doorlopen. Zonder tegenbericht blijf je dus het bestaande contract behouden. Jij moet wel zelf met een verlenging aan komen als je dus een bepaald voordeel wenst te behalen of juist een nieuw abonnement wenst. Providers zullen nooit zomaar uit zichzelf aangeven dat je je contract kunt verlengen. Er zijn uiteraard gevallen waarbij dit wel gebeurd en dat is alleen maar goed. Let wel, bij het stilzwijgend verlengen van je abonnement zit je niet opnieuw vast aan een bepaalde periode maar kan je je abonnement maandelijks wijzigen.

Waarom een SIM Only verlengen?

Er zijn verschillende redenen om een (bestaande) SIM Only te verlengen. Vaak krijg je nog eens extra korting omdat je bestaande klant bent of je krijgt een maand gratis. Veel providers moedigen ook het gebruik van SIM Only aan, aangezien de provider immers ook geen toestel hoeft te financieren. Juist hierdoor kan de provider hogere kortingen geven op deze abonnementen en dat is natuurlijk al een mooie beloning op zich. Het verlengen van een SIM Only kan dus op jaarbasis veel kosten besparen. Het bepalen van het juiste abonnement hangt van jouw belgedrag af, maar meestal weet je wel hoeveel je ongeveer belt en welke abonnementsvorm dan bij die provider past. Met enkele muisklikken heb je dan ook de verlenging zo geregeld en kun je weer maximaal profiteren van de korting die standaard wordt aangeboden!