Liberty Global Ziggo
2 april 2016 door in Ziggo.

Ziggo heeft enkele wijzigingen in zijn mobiele abonnementen doorgevoerd per 1 april jongstleden. De kabelmaatschappij geeft zijn zakelijke en consumenten abonnees per 1 april meer data en ook meer belminuten binnen hun abonnement. Daarnaast verlaagt de kabelaar de prijzen. Deze wijzigingen zijn geldig voor nieuwe maar juist ook bestaande abonnees.

Meer bellen en meer data

Abonnees kunnen via Ziggo al enige tijd bellen via 4G. Dankzij de snelheid van dit netwerk en het stijgende datagebruik wijzigt in navolging van de andere providers ook Ziggo zijn abonnementen. Zo krijg je vanaf deze week bij het ‘Ziggo Mobiel Ruim’ abonnement niet meer 300 minuten maar 500. Daarnaast is het ‘Ziggo Mobiel Enorm’ abonnement verlaagd met € 5,00 van € 30,00 naar € 25,00. Ziggo’s grootste databundel, ‘Ziggo Mobiel Familie’, krijgt ook een opwaardering. Je kunt met dit abonnement vanaf 1 april niet 6.000 MB maar 8.000 MB verbruiken per maand. Het bedrijf laat verder weten dat vanaf 1 april ook zijn zakelijk mobiele abonnementen aangepast zijn. Ziggo lokt eigen klanten met mooie kortingen en hoopt dat ze meer diensten afnemen. Zo kun je als Ziggo klant zelfs 5 euro korting ontvangen, per maand, op de mobiele abonnementen. Daarnaast ontvang je per maand 50% extra data.

Ziggo en Vodafone huwelijk

Afgelopen februari maakte Ziggo en Vodafone Nederland bekend dat zij een Joint Venture gaan vormen. Deze Brits/Amerikaanse reus in Nederland zal de concurrent aangaan met marktleider, KPN. Want net als KPN heeft de nieuwe samenwerking een prachtige combinatie van zowel vast als mobiel netwerk. Door de samenwerking kan de Joint Venture ook een quadplay-aanbod aanbieden; vaste en mobiele telefonie, tv en internet. De gedachte is dat door forse kortingen en afname van een totaal pakket klanten minder snel zijn om over te stappen naar een concurrent. Vooralsnog zien we de abonnementsvormen van Ziggo en Vodafone niet naar elkaar toe groeien. Vanaf nu kunnen Ziggo abonnees in ieder geval wel meer bellen en Internetten.

Geef een reactie