Ziggo Eerlijke Deal
1 december 2016 door in Ziggo.

Ziggo breidt per vandaag zijn dienstverlening uit. Je hoeft niet langer voor je smartphone ergens anders te winkelen, want de provider biedt zowel sim only abonnementen als telefoons. Bij de provider krijg je vanaf vandaag een ‘eerlijke deal’ voor je nieuwe smartphone.

Als reactie op de verschillende claims tegen providers wil Ziggo zich profileren als doorzichtig. De provider biedt vanaf vandaag naast sim only abonnementen ook smartphones aan. ‘Een eerlijk deal voor je nieuwe mobiel’ noemt de dochteronderneming van Liberty Global de nieuwe dienst.

Mobiele telefoon in delen betalen zonder rente

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Een smartphone in termijnen kunnen kopen, zonder dat je hiervoor rente betaalt. Vanaf vandaag biedt Ziggo alle klanten de mogelijkheid om niet alleen een sim only abonnement te kopen, maar ook een smartphone.

De eerlijke deal is een nieuwe service van de provider. Koop je een smartphone bij Ziggo, dan staan de kosten voor de telefoon en je bundel los van elkaar. Je betaalt je reguliere sim only abonnement en die kun je naar wens aan passen of zelfs opzeggen. Tegelijkertijd kun je de telefoon ineens betalen of kiezen voor gespreide betaling. Dan betaal je de smartphone met 0% rente in 12 of 24 gelijke termijnen. Mocht je bijvoorbeeld geld van je oma hebben gekregen, dan kun je tussentijds kosteloos je smartphone aflossen. De betaling van je smartphone staat dus helemaal los van het sim only abonnement.

Waarom deze eerlijke deal voor een nieuwe smartphone?

Met de zo genoemde ´eerlijke deal´ springt Ziggo op slimme wijze in het gat dat gevallen is nu de smartphone niet meer gezien wordt als onderdeel van het telefoonabonnement. De voorheen ´gratis´ smartphone is feitelijk een lening. Toch heerst er nog veel onduidelijkheid bij het afsluiten van telefoonabonnementen. Het is soms onduidelijk welk deel van de betaling voor de telefoon is en welk deel voor telefonie.

Die onduidelijkheid heeft in het verleden nog wel eens geleidt tot extra kosten geeft Ziggo aan in zijn persbericht. Het bedrijf is overtuigd, dat abonnees niet alleen zijn geholpen met transparantie maar ook flexibiliteit.

Lucien Brouwer, Vice President Products van Ziggo, zegt hierover het volgende: “We hebben goed naar klanten geluisterd en voegen hiermee echt wat toe aan onze dienstverlening. Voortaan koop je bij Ziggo dus een mobiel op de manier die bij jou past.

Ziggo staat vooral bekend als kabelmaatschappij. Het bedrijf wil een groter aandeel in telefonie en staat op het punt om samen te gaan met Vodafone.

Geef een reactie