15 juli 2015 door in Algemeen en Uitgelicht.

De berichtendienst WhatsApp is veruit de populairste applicatie om via data een gesprek aan te gaan. Dit blijkt uit een recent onderzoek. Hiermee heeft WhatsApp in een korte tijd applicaties zoals Skype en Viber weten in te halen, terwijl juist deze applicaties er voor gemaakt zijn om via een dataverbinding met elkaar te kunnen bellen. Uit het onderzoek komt naar voren dat ruim 86% van de ondervraagden WhatsApp gebruikt om te bellen.

Applicaties
In het onderzoek zijn ook Nederlanders ondervraagt en hierbij komt naar voren dat ruim 19% Skype gebruikt om te kunnen bellen. Applicaties zoals FaceTime en Facebook Messenger volgen snel met een marktaandeel van 12%. De afsluiter in de rij is Viber met een aandeel van 5%. Dat de aandelen flink zijn verschoven blijkt wel sinds de komst van de belfunctie binnen WhatsApp. Hiervoor lagen de percentages veel hoger en was WhatsApp nog niet eens opgenomen in de vergelijking. Inmiddels heeft WhatsApp in korte tijd enorm veel aan publiciteit gekregen en lijkt de berichtendienst wederom een gouden weg ingeslagen te zijn.

Gebruik
Ondanks de mogelijkheid om via data te kunnen bellen komt ook in het onderzoek naar voren dat hier feitelijk nog maar weinig gebruik van wordt gemaakt. Uit onderzoek blijkt dat 12% van alle gesprekken momenteel via een applicatie loopt en 20% van alle smartphonegebruikers doet dit daadwerkelijk ook. Een opmerkelijk feit uit het onderzoek is wel de groep die hier het meeste gebruik van maakt. Dit blijken namelijk vrouwen te zijn in de leeftijdscategorie van 18 tot en met 35 jaar. Dat het bellen via een dataverbinding een toevlucht gaat nemen staat als een paal boven water en de voorspelling is dan ook dat volgend jaar de beltijd via dergelijke applicaties flink omhoog is gegaan.

Geef een reactie