2600 MHz Capaciteit Vodafone en Ziggo samen
28 november 2017 door in Vodafone.

Vodafone is gestart met een project om de netwerk capaciteit te vergroten. Het merk voegt het eigen netwerk en Ziggo gedeelte van de 2600 MHz frequentie band samen. Hiertoe is de Ziggo licentie voor 20 MHz van de 2600 MHz band al gewijzigd.

Sinds het ontstaan van VodafoneZiggo zijn beide merknamen in de markt gebleven. Ziggo richt zich op televisie, internet en vaste telefonie en Vodafone op mobiele telefonie. In het verleden had Ziggo ook een mobiele tak en die is over gegaan naar Vodafone. De volgende stap is de frequenties samenvoegen voor meer netwerk capaciteit voor de sim only provider.

2600 MHz licenties Ziggo en Vodafone

Zowel Ziggo als Vodafone hebben een licentie voor een gedeelte van de 2600 MHz band. Nu beide ondernemingen onder één vleugel werken, is Vodafone een project gestart om beide frequentie delen samen te voegen. Vodafone heeft tijdens de frequentieveiling in 2010 twee 10 MHz delen op de 2600 MHz band gekocht. Ziggo (toen Ziggo UPC Mobile of ZUM) kocht toen twee 20 MHz delen. De licentie van Ziggo is deze maand officieel aangepast en de uitrol verplichting ligt nu bij Vodafone. Vanaf nu kan de sim only provider het Ziggo-netwerkdeel gebruiken voor het eigen netwerk. In verband met de nieuwe frequentieveiling van 2019 waarschuwde de CEO van VodafoneZiggo de overheid voor achterstand in connectiviteit. Hij meent onder andere dat de frequentie licenties een langere looptijd moeten krijgen.

De 2600 MHz band wordt door de provider vooral gebruikt in verband met carrier aggregatie. Hierbij worden meerdere banden gecombineerd zodat er nog meer capaciteit beschikbaar is. Carrier aggregatie wordt gebruikt om meerdere 4G banden te bundelen en zo 4G+ te bieden. De maximale snelheid van het Vodafone netwerk (4G+) zal in de toekomst hoger komen te liggen. Uiteraard moet je wel beschikken over een 4G+ smartphone om van die snelheid te genieten.

VodafoneZiggo

VodafoneZiggo is begin dit jaar ontstaan en naast KPN de enige partij die op grote schaal televisie, internet, vaste en mobiele telefonie kan aanbieden. Men noemt dit ook wel quad play. De onderneming biedt daarbij zeer aantrekkelijke extra’s en voor iedereen die een Ziggo alles in 1 abonnement heeft is een Vodafone abonnement nu veel aantrekkelijker. De data bundel van de sim only abonnementen worden namelijk verdubbelt en je ontvangt 5 euro korting. Daarnaast krijg je een extra zender pakket en nog meer extra’s.

Geef een reactie