Vodafone wijzigt sim only aanbod
11 juli 2017 door in Vodafone.

Maandag heeft Vodafone haar volledige sim only aanbod aangepast. Vooral mensen die op zoek zijn naar veel data zijn blij met het nieuwe aanbod. Degene die weinig data gebruikt zal minder enthousiast reageren aangezien ze namelijk duurder uit zijn. Met de nieuwe wijzigingen is het aanbod van de provider overzichtelijker geworden. Pas wel op, want de provider toont je op de eigen site standaard de mega aantrekkelijke bundels in combinatie met een Ziggo abonnement, die zeker niet voor iedereen gelden.

Het is een trend die we bij verschillende providers terug zien. Hoge databundels worden namelijk veel goedkoper in verhouding met kleine databundels. In navolging van vrijwel alle providers heeft ook Vodafone het aanbod aangepast. In plaats van een dozijn aan opties vind je nu nog een overzichtelijk aanbod terug. Het nieuwe aanbod heeft geen ruimte meer voor de Smart en Black databundels. Opvallend is dat vrijwel alle Start sim only abonnementen in prijs zijn verhoogd terwijl de Red abonnementen in prijs zijn verlaagd.

Vernieuwd sim only aanbod Vodafone

Met de wijziging volgt Vodafone de trend van het goedkoper worden van grote databundels tegenover duurdere basis bundels. Waar Vodafone wel in afwijkt is dat de aanbieder geen mega bundels geeft. De hoogste bundel is 25 GB en staat in schril contrast met de andere drie grote providers. Zo bieden Tele2 en T-Mobile Unlimited abonnementen en geeft KPN maximaal een 50 GB abonnement.

De meeste oude bundels zijn behouden. Wil je niet veel bellen en gebruik je nauwelijks internet, dan kun je terecht bij de Vodafone Basis sim only abonnementen. Het zijn er nu vier waarvan de eerste drie, Start S, M en L, vrijwel niet veranderd zijn. De bundels zijn in grootte niet gewijzigd en bieden respectievelijk 150 minuten, 500 GB en 150 minuten of 1 GB met 150 belminuten. Stuk voor stuk zijn de sim only abonnementen wel duurder geworden. Zo betaal je nu 8 euro per maand om alleen te bellen, 11 euro voor Start M en 15 euro per maand voor Start L. Een prijsstijging tot wel drie euro. Het laatste Start abonnement is nieuw en ook het eerste abonnement dat voordeliger is in vergelijking tot de oude situatie. De bundel is een vernieuwde Smart M bundel (1,5 GB). In de nieuwe situatie heet de bundel Start XL en geeft je 2 GB aan data met 150 belminuten voor 20 euro. Precies hetzelfde bedrag als dat je voor Smart M betaalde.

Red sim only is verdubbeld

De provider heeft de RED abonnementen bijna allemaal in hoeveelheid data verdubbeld. De prijs is per abonnement wel iets verhoogd. Het Black abonnement is geschrapt. Dit was het grootst en meest duur sim only abonnement: 89 euro voor 25 GB aan data. Het nieuwe aanbod bestaat uit Vodafone Red Essential met 3 GB en onbeperkt bellen. Je betaalt daar 26 euro voor. Het tweede abonnement is Red en dit abonnement geeft 10 GB (was 5 GB) en je betaalt daar 28 euro per maand voor. Het hoogste abonnement levert nu 20 GB. Red Super is dus bijna verdubbeld en kost nu 36 euro per maand.

Kleine databundels duur in verhouding met grote bundels

Internet wordt relatief duurder als je weinig data wilt verbruiken. In de afgelopen maanden zien we de ene provider na de andere het aanbod aanpassen. Zij wijzigen daarbij voornamelijk de hoge databundels. Kleine bundels tot 2 GB worden niet gewijzigd of stijgen zelfs in prijs zoals de bundels van Vodafone. Daarmee worden kleine bundels relatief veel duurder dan grote databundels. Het is daarbij opvallend dat de nieuwe Roam Like at Home regels van de EU hier weinig tot geen invloed op lijken te hebben. De prijsconcurrentie tussen de verschillende providers die startte bij de introductie van Go Unlimited van T-Mobile lijkt dus leidend. Een fijne trend voor de dataconsument.

De CEO van Vodafone vertelt in het persbericht dat zijn bedrijf inspeelt in de behoefte van zijn klanten.

Met de vernieuwde abonnementen spelen we bewust in op de behoefte aan meer mobiele data bij onze klanten. Van zorgeloos streamen tot videobellen met vrienden, met de nieuwe bundels bieden we onze klanten nog meer vrijheid.

Let op bij de verleidelijke Non Stop gratis extra’s

Nog voordat Vodafone het volledige aanbod op de schop gooide wist de provider klanten al lekker te maken met mega bundels. De provider laat je op haar eigen site namelijk de prijzen zien van het sim only aanbod op basis van de Quad Play korting met Ziggo. Pas op bij het bezoeken van de Vodafone site!

Iedereen met een van de geselecteerde Ziggo abonnementen kan namelijk Non-stop gratis extra’s krijgen bij zijn of haar Vodafone abonnement. De gratis extra’s zijn bijvoorbeeld een verdubbeling van je databundel en een korting tot wel 5 euro op je Red abonnement. Het vervelende is echter, dat de provider standaard het vinkje voor die aantrekkelijke kortingen aan heeft staan.

Hier vind je het werkelijke sim only aanbod voor iedereen zonder Ziggo.

Geef een reactie