21 november 2016 door in Vodafone.

Na KPN volgt Vodafone nu ook met de uitrol van VoLTE. Met deze techniek wordt het mogelijk om te bellen via WiFi of 4G. Met deze overstap zal een gesprek sneller tot stand worden gebracht en kun je ook rekenen op een betere gesprekskwaliteit. Vodafone rolt, net als KPN, de nieuwe techniek gefaseerd uit en is enkel mogelijk met toestellen die hier ook geschikt voor zijn.

In een bericht naar klanten meldt Vodafone dat de bereikbaarheid een stuk beter moet worden . Dit komt mede doordat 4G op een lagere frequentie werkt in tegenstelling tot 2G of 3G. Met de lagere frequentie is het bereik een stuk hoger en dringt de frequentie ook dieper door in gebouwen. Wanneer het bereik niet optimaal is zal er automatisch worden overgeschakeld op WiFi waar dit mogelijk is. Volgens de provider is het bellen via WiFi op elk netwerk mogelijk, maar hierbij is wel de eis dat de minimale bandbreedte 1 Mbit/s is. Bellen met VoLTE is nog niet mogelijk in het buitenland. Met het bellen via WiFi is overigens Vodafone wel de eerste provider die dit ondersteunt. Vooralsnog handelt KPN al dit belverkeer via 4G af.

Geschikte toestellen

Op het moment van schrijven ondersteunt Vodafone enkel modellen van Samsung. Zonder problemen kunnen klanten met een Samsung Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge omgezet worden op het netwerk. Bij klanten met een Galaxy S6, S6 edge, A3 of de A5 2016 moet de juiste software aanwezig zijn alvorens ze kunnen gebruik maken van deze nieuwe manier van bellen. Klanten die zijn overgezet krijgen vanzelf bericht wanneer de omzetting is voltooid. Klanten hoeven hier verder niets voor te doen. Bellen met de nieuwe techniek gaat vooralsnog uit de bundel en dus worden de belminuten gewoon afgerekend. In tegenstelling tot wat soms gedacht wordt zal dit dus geen data kosten.

Geef een reactie