21 november 2016 door in Vodafone.

Vanaf vandaag heeft Vodafone de roamingkosten afgeschaft. Dit geldt echter alleen voor klanten die beschikken over een Red- of Black-abonnement. De roamingkosten vervallen voor de gehele Europese Unie of in landen waar Vodafone ook actief is zoals Turkije of Albanië.

Met het afschaffen van de roamingkosten heeft Vodafone als eerste provider de stap gezet naar de overgang die moet gaan plaatsvinden op 15 juni 2017. Vanaf deze dag mogen providers geen extra roamingkosten meer in rekening brengen. De belminuten en data moeten dan vanuit de bundel gebruikt kunnen worden. Onderling mogen providers nog wel kosten in rekening brengen waarbij er ook weer een maximumtarief geldt.

Bundels

Vanaf vandaag zullen klanten van Vodafone met de eerder genoemde abonnementen kunnen profiteren van deze nieuwe stap. Standaard krijgen klanten een aantal belminuten en data mee die gebruikt kan worden in het buitenland. Voor bellen vanuit Nederland naar het buitenland is er nog wel een maximum ingesteld die per bundel kan verschillen. Wanneer de databundel in het buitenland op is kan er ook gewoon weer data bijgekocht worden. Ook hierin verschilt er niets qua mogelijkheden en prijs. Ook de tijdsduur waarmee je met de bundels in het buitenland bent zijn onbeperkt. Je kunt dus gerust een reis door Europa maken voor langere tijd zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de bundel.

 

Per 21 novemberRed EssentialRedRed SuperBlack
Prijs (sim-only, 24 maanden)€26€30€37,50€89
Databundel1,5 GB5 GB12 GB25 GB
Bellen & sms’en in EuropaOnbeperkt
Bellen vanuit NL naar Europa20 min40 min60 minOnbeperkt

 

Ook andere providers moeten deze stap gaan zetten. Veel providers hebben al wel de goede stap in de richting gezet.

Geef een reactie