Vodafone Roam like at Home (Ben White)
25 april 2017 door in Vodafone.

Vodafone gaat nog een stapje verder dan Europese roaming regulering. De provider beidt per 1 juni al Roam Like at Home aan. Abonnees van de provider mogen zelfs vanuit drie extra landen bellen zoals thuis.

Vanaf 15 juni moet elke telecomaanbieder in de EU de tarieven van bellen in het binnenland en bellen in het buitenland (roaming) gelijkstellen. Iedereen belt vanaf dat moment vanuit zijn bundel binnen de EU. Ongeacht of het gebruik in Nederland of een van de andere EU landen plaatsvindt. Vodafone is deze ontwikkeling iets voor en biedt zelfs per 1 juni vakantiegangers Roam Like at Home aan. Sterker nog de provider geeft klanten met een abonnement drie extra landen om in te bellen zoals thuis.

Vanaf 1 juni Roam Like at Home

Vanaf maandag 1 juni 2017 kan iedere Vodafone klant in de EU zonder extra kosten zijn of haar abonnement gebruiken. Telefonie binnen de EU wordt vanaf dat moment verrekend met je abonnementsbundel. Dit wordt ook wel ‘Roam Like at Home’ genoemd. Vodafone voldoet hiermee al vroegtijdig aan de Europese roaming regulering. De Europese regels treden twee weken later pas in, op 15 juni. In 2016 liep de provider ook al voor. Vorig jaar konden meerdere abonnementen al genieten van Roam Like at Home. Vanaf maandag 1 juni geldt het voordeel voor echt ieder abonnement en ook voor de prepaid bundels. Het voordeel is voor bestaande en nieuwe klanten.

Vodafone biedt meer dan de EU

Vakantie krijgt deze zomer een volledig andere indeling. Je hoeft namelijk niet langer meer van WiFi bar tot WiFi bar te lopen. Zelfs je kinderen ben je niet meer kwijt in allerlei obscure kroegjes, omdat ze willen gamen of appen met vrienden. Vodafone je deze zomer onbezorgd bellen, appen en internet aan terwijl je in de zon ligt aan de Adriatische zee. Vanaf 1 juni is telefonie (smsen, belminuten en MB’s) in de EU binnen je bundel, zonder extra kosten. Je hoeft hiervoor niets te doen, want Vodafone stelt alle abonnementen automatisch in. Vodafone abonnees krijgen zelfs meer, want zij krijgen er landen bij, Zwitserland, Turkije en Albanië.

Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt bij VodafoneZiggo, zegt hierover het volgende: “Het mobiele dataverbruik van onze klanten neemt elk jaar toe, zo ook in het buitenland. Bij Vodafone houden we daar rekening mee. Zo pasten we vorig jaar al een aantal van onze abonnementen hierop aan. Nu kunnen ál onze klanten genieten van de nieuwe tarieven. Met de zomervakantie voor de deur is dat een mooi vooruitzicht.

Fair Use

Mocht je héél veel in het buitenland zijn? Dan past Vodafone een Fair Use Policy (FUP) toe. Om misbruik in het buitenland te voorkomen. Nu vraag je jezelf af wat Vodafone als redelijk gebruik beschouwd. De regel is als volgt: “zo lang je meer tijd in Nederland besteed dan in het buitenland, of je jouw mobiel meer in Nederland gebruikt dan in het buitenland,” dan kun je in de EU roamen tegen Nederlandse tarieven. Er is echter sprake van onredelijk verbruik wanneer: “je gedurende een periode van vier maanden méér tijd in het buitenland doorbrengt dan in Nederland en méér verbruik vertoont in het buitenland dan in Nederland.

Werk je in Duitsland en ben je daar dagelijks te vinden of verhuis je binnen de EU? Dan loop je een grote kans, dat de FUP voor jou van toepassing is. De provider mag in dat geval de volgende maximale toeslagen berekenen (incl. BTW):

    • € 0,04 (€ 0,0387) per minuut;
    • € 0,01 (€ 0,0121) per sms;
    • € 0,01 (€ 0,0093) per MB.

Vanaf 1 juni past Vodafone de tarieven aan voor consumenten en zakelijke klanten. LET OP, de tarieven voor bellen en sms’en van Nederland naar een buitenlandse nummers blijft gelijk.

Geef een reactie