22 juli 2015 door in Tele2.

Tele2 heeft de kwartaalcijfers van het tweede kwartaal van 2015 tevoorschijn getoverd. Daarin leest de Zweedse provider een groei van zevenduizend klanten – en een daling van de winst. Deze daling is vooral te wijten aan de aanleg van een nieuw 4G-netwerk. Deze moet in maart 2016 landelijke dekking bieden.

Het rapport lees je in dit PDF.

Meer klanten

Het klantenbestand van de Zweedse provider telt nu 841.000 klanten. In het tweede kwartaal groeide Tele2 met zevenduizend nieuwe klanten. Een jaar terug had je daar nog twintigduizend bij op kunnen tellen, gezien het bedrijf in het tweede kwartaal van 2014 met zeventwintigduizend nieuwe klanten groeide. Met een groei van zevenduizend klanten bereikt de provider het laagste niveau sinds 2011.

Omzet en winst

De omzet bedraagt 708 miljoen, een groei van twee procent. Toch is er minder winst geboekt. Dat komt vooral door een tweetal oorzaken. Ten eerste gebruiken de mobiele klanten steeds meer data. Ten tweede, ongetwijfeld de grootste kostenpost: de aanleg van een geheel nieuw 4G-netwerk.

4G-netwerk

Momenteel maakt Tele2 nog gebruik van het T-Mobile-netwerk, door capaciteit voor 2G- en 3G-verbindingen in te kopen. Met de komst van een landelijk dekkend 4G-netwerk moet daar verandering in komen. Op een veiling van de overheid kocht Tele2 eerder net genoeg frequenties, om nu een eigen 4G-netwerk op te kunnen zetten.

Het nieuwe netwerk van Tele2 is al beschikbaar voor klanten in de Randstad, als zij een smartphone met 4G hebben. In maart 2016 moet het netwerk landelijk dekking bieden. Daarmee is Tele2 de vierde provider op rij met een landelijk dekkend 4G-netwerk.

Geef een reactie