Tele2 Unlimited 100000 klanten Freedom
17 augustus 2017 door in Tele2.

De Unlimited abonnementen zijn populair! Vandaag laat Tele2 weten dat de provider in drie maanden al 110.000 klanten heeft voor het nieuwe abonnement. De 4G sim only provider biedt sinds mei ook een Unlimited abonnement aan. Geen slechte keuze zo blijkt.

In drie maanden zijn er al 110.000 mensen die hebben gekozen voor het nieuwe Unlimited abonnement van Tele2, dat meldt de provider aan via Telecompaper. Daarmee is het sim only abonnement nog populairder dan Go Unlimited van concurrent en partner T-Mobile. Sinds de lancering van het eerste onbeperkte abonnement is het begrip onbeperkt wel wat aangepast. Zo probeerde Youfone het begrip onbeperkt recent nog eens uit te breiden. Het lijkt alsof de Unlimited abonnementen een succesvolle formule zijn en het is afwachten tot er meer partijen een graantje mee willen pakken.

Tele2 Unlimited zeer succesvol

Aan het begin van 2017 lanceerde T-Mobile een gloed nieuw concept, het Go Unlimited abonnement. Met dit nieuwe abonnement konden abonnees onbeperkt gebruik maken van het snelle 4G netwerk van T-Mobile voor slechts 35 euro. Zoek je daar nog een paar vrienden bij dan betaal je slechts 30 euro. De markt bleef even stil na de lancering van die nieuwe product. Tot voordeel provider Tele2 reageerde. Op 17 mei 2017 lanceerde de Zweedse provider het Unlimited sim only abonnement. Een goedkoop sim only abonnement waarmee je voor 25 euro onbeperkt mag genieten van het 4G netwerk van Tele2.

Het succes van het Unlimited abonnement van Tele2 overtreft zelfs collega T-Mobile. In drie maanden heeft Tele2 namelijk al 110.000 klanten kunnen bijschrijven voor het onbeperkte abonnement. T-Mobile maakte eerder dit jaar bekend dat er in drie maanden 100.000 klanten waren voor Go Unlimited.

Positieve invloed op het verdienmodel

In gesprek met Telecompaper meldt Tele2 woordvoerder Robin Janszen, dat het succes van Unlimited zich ook vertaalt in meer omzet. De gemiddelde omzet per klant is sinds de invoering van het onbeperkte abonnement gestegen. De stijging was al te zien in de kwartaalcijfers over de maanden april, mei en juni 2017. Toen rapporteerde de provider al een gemiddelde maandomzet van ruim 18 euro per abonnee, 20 % hoger dan het jaar daarvoor. In totaal heeft de provider 1,1 miljoen klanten. Het aantal Unlimited abonnementen maakt dus 10 % van het totale mobiele klantenbestand uit.

De klanten die kiezen voor het Tele2 Unlimited sim only abonnement zijn zowel bestaande als nieuwe klanten. Alle abonnees van het 24 GB zijn door Tele2 automatisch overgezet naar het goedkopere Unlimited abonnement. Tele2 doet geen melding over de verhouding tussen nieuwe instroom en bestaande klanten die overstappen.

Geef een reactie