Tele2
21 april 2016 door in Tele2.

Het Zweedse Tele2 presenteert vandaag zijn cijfers over het eerste kwartaal van 2016. In Nederland wist de provider een netto-omzet in Q1 2016 te behalen van in totaal ongeveer 157 miljoen euro. Een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar 152 miljoen. Tele2 zag een negatief bedrijfsresultaat voor Nederland, -3,39 miljoen euro. Dat is drastisch verlaging vergeleken met vorig jaar namelijk 15 miljoen euro. Wel zag Tele2 Nederland zijn netto-omzet stijgen met 25% naar 75,5 miljoen euro in vergelijking met het zelfde kwartaal vorig jaar. Voor mobiele diensten groeide de omzet met 6% en bedroeg 35 miljoen euro. De EBITDA wordt negatief beïnvloed door de kosten van mobiele groei en verdere uitrol van netwerkelementen. Dat is inclusief een eenmalige positieve post van 5,1 miljoen euro. Een positief resultaat dankzij de afwikkeling van een huurovereenkomst op een nieuw pand van het Nederlandse hoofdkantoor.

Stijging Tele2 klanten door 4G en iPhone

De Zweedse provider zag het aantal klanten in Nederland voornamelijk stijgen. Door een groeiend VULA hoge snelheid breedband was Tele2 in staat meer klanten aan te trekken en zo een negatieve trend om te keren. De netto toestroom van 1000 klanten zorgden dat het totaal aan breedband abonnees steeg tot 345.000. De omzet van mobiele diensten groeide door een toename van klanten en bestaande klanten die overstapte op het 4G netwerk. Het aantal mobiele abonnees steeg naar 875.000, een stijging van 31.000. Vooral de belangstelling voor het 4G-netwerk van Tele2 is verantwoordelijk voor de toename van de instroom van klanten. Zowel bij particuliere klanten als B2B-klanten. Een andere grote stuwer van de instroom van klanten is de verkoop van de iPhone geweest.

Netwerk uitbreiding Tele2

Richting het einde van Q1 zag Tele2 de eerste klanten voor Voice over LTE. Zij kunnen bellen via het 4G netwerk, waarmee Tele2 de eerste volledig 4G-operator ter wereld werd. De provider is druk doende om zijn LTE-netwerk uit te breiden om zo zelfstandig telefonie diensten te kunnen bieden. Het LTE Advanced 4G-netwerk zit nu op 97% outdoor dekking en 78% indoor dekking. Het netwerk, dat nog in de begin fase zit, heeft zich al gepresenteerd als een van de beste ter wereld. In een onderzoek door onderzoeksbureau P3 benchmark kreeg het netwerk een 9 op een schaal van 10.

Geef een reactie