21 oktober 2015 door in Tele2.

Tele2 zal in dit jaar beginnen met het verkopen van 4G abonnementen in Nederland. Dit maakte de provider bekend tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers. Tele2 geeft aan dat de uitrol van het eigen netwerk voorspoediger loopt dan verwacht, waardoor het al in 2015 kan beginnen met het aanbieden van een 4G abonnement.

Tele2 4G netwerk

Tele2 heeft in 2013 de frequentie bemachtigd waardoor het een eigen netwerk kan bouwen. Hierdoor is het mogelijk dat ze een eigen 4G netwerk maken. Dit netwerk zal verschillend zijn van het andere netwerk, waar klanten nu gebruik van maken. Het nieuwe netwerk biedt namelijk enkel 4G internet aan, zogenaamd 4G-only-netwerk.
Momenteel is het al voor klanten met een 3G abonnement van Tele2 mogelijk om gebruik te maken van 4G, maar dan wel via hetzelfde netwerk, dat Tele2 van T-Mobile gebruikt. De dekking van het LTE ligt in Nederland op zo’n 90%, waar Tele2 in de komende maanden wil gaan zorgen dat dit landelijke dekking gaat worden.

Fysieke Tele2 winkel

Ook maakte Tele2 bekend dat het meerdere fysieke winkels wil gaan openen. De eerste zou de deuren al openen voor het einde van 2015. Meer details zijn hier nog niet over, maar zullen waarschijnlijk spoedig door de provider bekend gemaakt worden.

Met de introductie van het nieuwe 4G netwerk, en de aankondiging van de fysieke winkels, wil Tele2 nog meer werk gaan maken van de ambitie. Er is namelijk uitgesproken dat het bedrijf een marktaandeel van 20% wil op de mobiele markt in Nederland.
Bij de bekendmaking van de cijfers, werd verteld dat Tele2 niet is gegroeid op het gebied van mobiele klanten. Die bleven staan op 841.000. Tele2 zegt dat dit ligt aan het feit dat ze zich meer zijn gaan richten op consumenten met een toestel die 4G internet ondersteunt. De focus ligt nu minder op de prepaid klanten, en de klanten die kiezen voor een goedkoper abonnement. Het aantal klanten bij vaste telefonie en vast internet gingen wel achteruit met respectievelijk 5000 en 7000 klanten.

Geef een reactie