Tele2
6 juni 2016 door in Tele2.

Collega site GSM Helpdesk concludeert dat Tele2 mega stunt met zijn prijzen en toestelsubsidie.

Het 4G netwerk van Tele2 in Nederland is al meer dan een half jaar operationeel en dat weerhoudt de provider niet om te stunten blijkt uit het onderzoek.

Tele2 stuntprijzen

In het begin van dit jaar werd het Tele2 netwerk door Apple gecertificeerd en presenteerde Tele2 de Apple iPhone 6 met de laatste prijs in de Nederlandse markt. Die stunt blijkt niet eenmalig te zijn geweest. Dit nieuwe onderzoek laat zien dat Tele2 blijvend hoge kortingen geeft op nieuwe toestellen. De totale kosten voor abonnees gedurende het termijn van het abonnement behoren tot de laagste van Nederland. In sommige gevallen is de provider zelfs meer dan de helft voordeliger. We hebben dankzij de site een overzicht gekregen van de abonnementen gecombineerd met de Samsung Galaxy S7 van 2 juni 2016.

Onderzoeksresultaten

Kosten Samsung

Uit het onderzoek blijkt dat een Samsung Galaxy S7 bij KPN in 75% van de gevallen het duurste is. Slechts bij de top-gebruikers zien we dat Vodafone iets meer rekent voor het toestel. We moeten wel één kanttekening zetten bij dit onderzoek. In tegenstelling tot de budget aanbieders bieden de grootste abonnementen van Vodafone en KPN namelijk een forse databundel in het buitenland en zijn diverse extra diensten inbegrepen.

Uit deze gegevens zien we dat Tele2 en T-Mobile elkaar op de hielen zitten. Het verschillen in de totale kosten tussen beide providers is relatief klein. Op het moment van het onderzoek was het ook nog niet bekend dat T-Mobile de aanval heeft ingezet. Juist voor data grootverbruikers maakt de provider haar abonnementen aantrekkelijker en per 6 juni is het grootste data abonnement van 12 GB verhoogt naar 20 GB.

Tele2 blijft fors investeren in 4G

In november 2015 opende Tele2 het 4G netwerk in Nederland en de provider is nog niet klaar. Telecompaper laat weten dat Tele2 een lening heeft gekregen van 130 miljoen euro. Met dit enorme bedrag wil het Zweedse bedrijf een groot deel van zijn oude leningen aflossen en de rest investeren in 4G netwerken. Volgens de site blijft er circa 56 miljoen euro beschikbaar voor investeringen in Zweedse en Nederlandse 4G-netwerken.

Geef een reactie