29 maart 2016 door in Tele2.

Tele2 gaat vanaf dit moment ook spraak via 4G aanbieden. Andere grote providers, zoals KPN en T-Mobile, denken er al langer aan om dergelijke mogelijkheden te gaan aanbieden. Toch is Tele2 de eerste provider die het werkelijk landelijk gaat aanbieden. Indien er niet voldoende signaal is via 4G zal Tele2 automatisch terugvallen op het 2G en 3G-signaal van T-Mobile.

Bellen via 4G

Het bellen via 4G wordt ook wel VoLTE genoemd, oftewel voice-over-lte. Om te kunnen bellen via 4G is ook een dergelijke functie op de smartphone noodzakelijk. Een groot aantal nieuwe modellen van Samsung ondersteunen deze mogelijkheid inmiddels volgens Tele2, maar over andere fabrikanten is het nog niet bekend of deze ook bellen via 4G ondersteunen. Vooralsnog moeten fabrikanten wel een update beschikbaar stellen om deze functie te activeren.

Voordelen

Wie gaat bellen via 4G zal snel merken dat een verbinding sneller tot stand zal komen en ook de kwaliteit van het gesprek is aanzienlijk beter. Het gebruik van VoLTE heeft dus zeker zijn voordelen. Inmiddels is Tele2 bezig om de eerste klanten om te zetten naar bellen via 4G. Over de werkelijke belkwaliteit kan nog niets gezegd worden. De praktijk moet het uitwijzen of de kwaliteit ook daadwerkelijk hoog blijft, ook wanneer er veel mensen op een zendmast tegelijk aan het bellen zijn.

Geef een reactie