Tele2 gebruikt ACM regels
13 december 2017 door in Tele2.

Tele2 wil onjuist gebruik van het Unlimited abonnement tegengaan middels de ACM regels inzake 06 nummer uitgifte. Vanwege het tekort aan 06 nummers verlangt de autoriteit van telecomproviders, dat zij de 06 nummeruitgifte streng bewaken.

Tele2 lanceerde aan het begin van dit jaar een aantrekkelijk Unlimited abonnement. Dit abonnement biedt goedkoop onbeperkt internet en is bedoelt voor de smartphone. Het sim only abonnement is niet bedoelt als alternatief van vast internet en dat staat ook vermeld in de Fair Use Policy. Sim only abonnees die hun Unlimited abonnement gebruiken in hun tablet of als WiFi router, lopen vanaf nu een grotere kans om afgesloten te worden door Tele2. Daarvoor wil de sim only provider de regels van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gebruiken.

Tele2 gebruikt ACM regels inzake 06 nummers

De ACM heeft provider op geroepen strenger om te gaan met de uitgifte van 06 nummers. Het totaal aantal 06 nummers dat nog kan worden uitgegeven is beperkt. Daartoe heeft men besloten, dat deze nummer alleen gebruikt mogen worden om mee te bellen. Mensen die mobiel internet gebruiken via routers, laptops of mobiele Wi-Fi hotspots krijgen een simkaart met 12-cijferig 097 nummer. De voordelige sim only provider wil de verscherpte regels gebruiken tegen ‘misbruik’ van de Unlimited abonnementen. Mensen die hun Tele2 Unlimited abonnement alleen als router of voor de laptop gebruiken, gebruiken hun 06 nummer namelijk niet zoals de ACM dat bedoelt heeft.

Op basis van ACM regels wil Tele2 het onjuist gebruik van de Unlimited abonnementen tegengaan. In de bepalingen van het abonnement staat dat het sim only abonnement niet bedoelt is als alternatief voor vast internet. Toch zijn er genoeg mensen die de simkaarten in hun laptop, tablet of als WiFi Hotspot gebruiken. Dankzij de ACM kan de sim only provider nu eindelijk optreden, al is het onduidelijk of en vanaf wanneer Tele2 de verscherpte regels zal toepassen.

Unlimited van Tele2

Na T-Mobile lanceerde ook Tele2 een Unlimited abonnement. De variant van Tele2 is zelfs goedkoper al zitten er wel iets meer beperkingen aan de onbeperkte abonnementen. Beide providers bieden je in Nederland onbeperkte data. Al heeft Tele2 iets meer uitzonderingen. Zo biedt Tele2 in het buitenland maar 6 GB in plaats van de 10 GB die je bij T-Mobile krijgt. De budget provider heeft daarnaast een daglimiet van 5 GB ingesteld. Internet je over dit limiet heen? Dan kun je gratis 1 GB per keer aanvragen.

Geef een reactie