Telfort
24 april 2016 door in Telfort.

Goed nieuws voor Telfort klanten die na 30 april reizen in de EU. Telfort past vanaf 30 april 2016 zijn abonnementen aan en wijzigt de tarieven voor het buitenland. De provider biedt niet langer het Belbundel EU aan, vergroot de inhoud van de ‘Internetbundel EU’ en wijzigt zijn tarieven voor SMS’en, bellen en internetgebruik in de EU, zone 1. Telfort krijgt het niet voor elkaar om de tarifering helemaal door te berekenen en daarom zal het bedrijf de eerste tijd alleen de opslag in rekening brengen.

Wat verandert er na 30 april voor Telfort abonnees?

Vanaf volgende maand haalt Telfort de Belbundel EU uit zijn assortiment. Daarnaast verhoogt het zijn Internetbundel EU. Nu kun je in de EU een extra bundel van 100 MB kopen voor 5 euro, de bundel is zeven dagen geldig. Die bundel verhoogt Telfort met 25% naar 125 MB. Daarnaast wijzigen de tarieven in het buitenland. Helaas voor de provider kan het de wijzigingen technisch niet verwerken per 30 april. De systemen van Telfort kunnen het niet aan om verbruikte minuten of MB’s in het buitenland op twee manieren af te rekenen. Wanneer dit technisch probleem is opgelost, worden verbruikte minuten, MB’s en SMSjes uit de bundel gehaald MET een buitenlandopslag. Voor nu geldt onderstaande tabel.

Telfort Buitenland Tarieven

Wijzigingen in de Tarieven voor de EU

Ergens in 2017 (de datum is niet bekend) moeten alle providers het tarieven voor telefonie en dataverbruik binnen de EU wijziging. Vanaf dan geldt dat alle tarieven voor telefoongebruik in de EU gelijk worden gesteld aan het nationaal tarief. Bel je vanaf dan in de Europese Unie (zonde 1) dan ga je hetzelfde betalen als dat je zou betalen wanneer je gewoon in Nederland belt. In navolging van de andere providers zet Telfort hiermee de eerste stap richting de wijziging naar het nationale EU tarief. Providers noemen dit de zogenaamde overgangstarieven aangezien de tarieven voordeliger zijn, maar nog niet exact gelijk aan de nationale tarieven.

Wil je ook meer weten over de tarieven van andere providers? Hier kun je alle tarieven vergelijken van de providers.

Geef een reactie