t-mobile-sign
9 november 2015 door in T-Mobile.

Providers moesten voor 1 december (wettelijke verplichting) hun 4G netwerk geschikt maken voor NL-Alert, en dat heeft T-Mobile nu ook gehaald. Zo laat het bedrijf in een bericht weten. Hierdoor zullen ook alle klanten van T-Mobile op de hoogte gebracht kunnen worden bij een groot probleem.

Over NL-Alert

NL-Alert is het waarschuwingssysteem van de Nederlandse overheid. Hiermee kan de overheid snel iedereen binnen Nederland informeren mocht er (in de buurt) een groot probleem zijn. Zo kan de overheid bepalen of het gehele land een bericht zal ontvangen, of dat er meer een gericht bericht wordt gestuurd. Om maar even een voorbeeld te geven, vandaag was er een grote brand bij Geleen. Inwoners rondom Geleen hebben daarover een bericht via NL-Alert mogen ontvangen. Groot voordeel van NL-Alert is dat berichten verstuurd kunnen woorden, ook al is het netwerk overbelast. Dit komt doordat NL-Alert werkt op basis van cell broadcast, en niet zoals de gewone sms’jes werken.

De meeste telefoons zijn ondertussen standaard ingesteld om deze berichten van NL-Alert te ontvangen. Enkel op iPhones zal de gebruiker nog even handmatig deze functie in moeten schakelen.

Over T-Mobile’s 4G netwerk

Nog niet zo lang geleden maakte T-Mobile bekend dat het eigen 4G netwerk ook het predicaat ‘landelijke dekking’ mag dragen. Dit komt omdat 95% van de Nederlandse inwoners woont waar het 4G netwerk van T-Mobile reikt. Voor het einde van het jaar zal dit nog stijgen naar 99%. Om dit te vieren, heb je nu bijvoorbeeld de gelegenheid om een maand lang gratis gebruik te maken van het nieuwe netwerk van T-Mobile.

T-Mobile is de derde provider in Nederland waarvan het 4G netwerk landelijk dekkend is. KPN en Vodafone waren de provider al even voor. Nu is het enkel nog de beurt aan Tele2, die momenteel op zo’n 90% zit.

Geef een reactie