17 december 2016 door in T-Mobile.

Sinds vrijdag heeft T-Mobile weer een dertiental streamingdiensten toegevoegd aan hun Datavrije Muziek-dienst. Hiermee komt het aantal beschikbare zenders op negentien uit en T-Mobile onderzoekt of er nog meer zenders toegevoegd kunnen worden. Met deze uitbreiding is het aanbod al erg goed te noemen en is er altijd wel een zender die ook bij jou in de smaak valt.

Aanbod

Het toevoegen van de nieuwe streamingdiensten gebeurd enerzijds doordat T-Mobile de zenders benaderd, en anderzijds doordat de zenders zelf hun diensten aanbieden bij T-Mobile. Zo konden klanten van de Datavrije Muziek-dienst al gebruik maken van Spotify, Nederland.fm, Deezer, Tidal, Napster en Hits NL. Nu zijn hier de streams toegevoegd van BesteHits.nl, Grandprix Radio, Hitz24, Intense Radio, MonsterHit Music, Neerlandika, OnlineRadio.nl, Puur.nl, Q-Music, Radio 8FM, Radio Esperando, Soul Radio en Universe Radio. Welke zenders er in de nabije toekomst nog worden toegevoegd is onbekend.

Gebruik

De nieuwe, al veelbesproken, dienst van T-Mobile is gratis beschikbaar wanneer je een databundel van 6 GB per maand of meer aanschaft. Via 4G kan er dan muziek geluisterd worden zonder dat dit data kost. Volgens T-Mobile verbruikt een gemiddelde klant ongeveer 21 GB per maand wanneer ze ook van deze gratis dienst gebruik maken. Het werkelijke verbruik is per klant ook makkelijk na te kijken via My T-Mobile.

Netneutraliteit

De dienst van T-Mobile is natuurlijk erg mooi, maar het ACM is eigenlijk niet blij met deze dienst. Volgens het ACM handelt T-Mobile in strijd met de strenge netneutraliteit zoals wij dit in Nederland kennen. Het gaat hierbij om de zero-rating; bepaalde streams worden afgezonderd van het dataverbruik. Dat T-Mobile niet wakker ligt van deze stelling blijkt wel weer aan de riante toevoeging van meerdere streams. T-Mobile heeft ook aangegeven de stelling van het ACM aan te vechten als hier dit jaar nog een beslissing in zal komen.

Geef een reactie