T-Mobile Vodafone Thuis
4 november 2016 door in T-Mobile en Vodafone.

Vandaag laten Vodafone en T-Mobile Nederland weten dat beide partijen akkoord zijn met de overname van Vodafone Thuis door T-Mobile. De Nederlandse dochter van Deutsche Telekom versterkt zijn aanwezigheid in de Nederlandse telecom markt en Vodafone maakt een grote stap richting de fusie met Ziggo.

De vaste tak van Vodafone heeft ongeveer 150.000 abonnees. De onderneming biedt niet alleen breedband internet maar ook televisie en vaste telefonie. De overname is voor T-Mobile volledig in lijn met de wens van moeder bedrijf Deutsche Telekom voor grotere aanwezigheid in de Nederlandse markt. Vodafone neemt met de overname een stap richting de fusie met Ziggo. Een van de eisen van de Europese Commissie is namelijk de verkoop van de vaste tak.

Vaste tak van Vodafone

Vodafone Thuis is de vaste tak van Vodafone. Vanwege de voorgenomen fusie van de Nederlandse activiteiten van Vodafone en Liberty Global moest Vodafone zijn groeiende onderdeel verkopen.

Vodafone Thuis heeft circa 150.000 klanten en daarvan is 90% ‘triple play’ abonnee. De onderneming heeft een breedband netwerk met landelijke dekking en sluit circa 80 procent van de Nederlanders aan op het snelle vast internet. Er werken ongeveer 100 mensen.

Overname van Vodafone Thuis

T-Mobile wil zijn positie in de Nederland markt versterken met de overname van Vodafone Thuis. De overname is volledig in lijn met de recente strategie wijziging van de onderneming. T-Mobile en het moederbedrijf Deutsche Telekom kondigde in mei 2016 al strategie wijzigingen aan. De nieuwe strategie heeft als doel versterking van de aanwezigheid in Nederland.

Voordat de overname daadwerkelijk kan plaatsvinden moeten de ondernemingsraden van beide ondernemingen nog een advies geven. De overname kan pas plaatsvinden na goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. Het bedrag waarvoor T-Mobile de vaste tak van Vodafone overneemt is door beide partijen niet vrij gegeven.

T-Mobile CEO positief over nieuwe weg

Met de overname versterkt T-Mobile zijn markt aandeel in Nederland. In het persbericht vertelt Martin Knauer, CEO a.i. T-Mobile Nederland, het volgende:

Dit is geweldig nieuws voor de Nederlandse consument en onze organisatie. Dankzij de uitgebreide kennis en ervaring van de Deutsche Telekom Group, zullen we deze nieuw verworven activiteiten op de consumentenmarkt verder innoveren en meer keuzevrijheid bieden aan de Nederlandse consument. Met de overname zal T-Mobile in staat zijn om gecombineerde producten en diensten aan te bieden in Nederland.

Reden verkoop Vodafone Thuis

Vodafone verkoopt zijn vaste tak vanwege de voorgenomen joint venture met Ziggo. Samen met Ziggo wil de provider een vuist vormen tegen marktleider KPN. De Europese Commissie is alleen akkoord met de joint venture als Vodafone zijn vaste tak verkoopt. Wanneer de verkoop aan T-Mobile door gaat zet Vodafone een forse stap richting het samen gaan van Vodafone en Liberty Global.

Het is nog onbekend wanneer en voor welk bedrag Vodafone Thuis verkocht wordt aan T-Mobile. De partijen verwachten de transactie tegen het einde van 2016 te kunnen voltooien.

Geef een reactie