thuis T-Mobile
16 september 2016 door in T-Mobile.

Midden oktober introduceert T-Mobile een nieuwe abonnementsvorm, 4G voor Thuis, waarbij klanten vanaf hun huis internetten via het 4G netwerk van de provider.

De abonnementen zijn bedoelt voor consumenten en zakelijke gebruikers die nu niet over stabiele en snelle netwerken beschikken. Speciaal voor deze groep is T-Mobile een beta-dienst gestart. De provider wil gaande weg zijn diensten verbeteren zodat 4G in huis aan een nog grotere doelgroep aangeboden kan worden.

Thuis 4G

Het nieuwe abonnement verbindt je met het internet via een 4G wifi-router. Zo maak je thuis direct verbinding met internet via het 4G netwerk. Volgens de site van de provider kun je de wifi router overal plaatsen. Hij is zelfs onderweg te gebruiken. Je hebt geen gedoe met allerlei kabels die je normaal nodig hebt om op internet te komen. Het signaal wordt door de wifi-router opgepakt maar binnenshuis kun je gebruik maken van de optionele buitenantenne. Daarmee wordt de performance van het signaal aanzienlijk verbeterd. T-Mobile stuurt gratis een monteur om die te installeren. Het is onduidelijk hoe groot de antenne is.

Waarom 4G thuis?

Met het nieuwe abonnement begeeft T-Mobile zich op een geheel nieuwe markt. Het bedrijf is van mening dat consumenten met smartphone genoeg keuze hebben in snelle en stabiele 4G-netwerken, maar dat je voor een vaste internetverbinding thuis minder keus hebt. Voor sommige is het aanbod van aan snelle netwerken helemaal niet beschikbaar, zoals in de buitengebieden. Het 4G thuis abonnement van T-Mobile richt zich niet alleen op buiten gebieden. Het aanbod wordt natuurlijk wel beperkt door de 4G dekking van de provider.

4G Thuis abonnement

Het is nog niet volledig duidelijk hoe de abonnementen er precies uit zien. De provider biedt in ieder geval een optie voor breedband internet van onder ander Ziggo en KPN.

T-Mobile nodigt geïnteresseerde uit om contact op te nemen met de provider. Het bedrijf neemt dan vervolgens vanaf midden oktober contact op met iedereen die interesse heeft in de 4G thuis mogelijkheden.

Wat kan je verwachten

Overal in Nederland heb je snel internet en in de nacht tussen 0.00 en 6.00 uur internet je onbeperkt. Het netwerk biedt internetsnelheden tot 150 Mbit/s en de eerste maand kun je het abonnement gratis uit proberen, daarna is het maandelijks opzegbaar. Je kiest zelf hoeveel data je nodig hebt en dit kun je maandelijks aanpassen of pauzeren. Mocht je over je bundel heen komen, dan kun je die eenvoudig aanvullen.

Tweakers weet te vermelden dat T-Mobile het 4G thuis abonnement recent nog testte voor 29,00 euro per maand. Daarvoor kreeg je 25 GB data. Er was ook een abonnement voor 200 GB data, die kostte 89,00 euro.

Geef een reactie