24 augustus 2015 door in T-Mobile.

Vanaf november zal T-Mobile gefaseerd het snellere mobiele internet 4G+ gaan uitrollen. Met deze nieuwste techniek is theoretisch een mobiele downloadsnelheid van 225 Mbit/s mogelijk. Ook de dekking van 4G zal binnenshuis verbeterd gaan worden. In welke gebieden de snellere 4G+ wordt uitgerold is nog niet bekend, maar als alles volgens planning loopt heeft heel Nederland volgend jaar de beschikking over deze snelheid.

Beperking

Inmiddels bieden KPN en Vodafone al deze snellere mobiele verbinding aan en ook steeds meer smartphonefabrikanten integreren en accepteren deze snellere mobiele verbinding. Tot voor kort was het voor T-Mobile nog niet mogelijk om deze hogere snelheid aan te bieden omdat alle diensten via de 1800 MHz frequentie liep, terwijl voor 4G+ een tweetal frequenties vereist is. De provider liep hier dus tegen een beperking aan. Sinds de veiling voor de 4G-frequenties in 2012 beschikt de provider echter ook over de 900 Mhz frequentie en is in mei van dit jaar ook begonnen met de uitrol van dit netwerk.

Verbeterde dekking

Met de uitrol van het nieuwe 900 MHz netwerk wil T-Mobile ook het bereik sterk verbeteren. Doordat deze frequentie vele malen sterker is zal ook de dekking van 4G binnenshuis aanzienlijk toenemen en kan ook het dekkingsgebied vergroot worden doordat de frequentie ook nog eens vele malen verder reikt. T-Mobile verwacht dan ook dat het 4G-netwerk 95% landelijk dekkend is eind oktober. Vanaf dat punt zal ook de verder uitrol van 4G+ gaan plaatsvinden.

Geef een reactie