T-Mobile 5G stap 4.5G Netwerk
29 augustus 2017 door in T-Mobile.

T-Mobile is de eerste provider in Europa die gebruik maakt van TD LTE techniek. De sim only provider maakt hiermee een grote stap richting het nieuwe 5G netwerk. Klanten kunnen vanaf nu sneller internetten en downloaden tot 450 Mbps via het 4,5G LTE netwerk van de sim only provider.

TD LTE is een nieuwe techniek die veel in Azië wordt gebruikt en het verhoogd de snelheid van het T-Mobile netwerk flink. De nieuwe techniek in combinatie met 256 QAM techniek op de bestaande LTE frequenties geeft het T-Mobile LTE netwerk een grote boost. Abonnees in Nederland krijgen dankzij de nieuwe LTE technieken een sneller en stabieler 4,5G netwerk. Het ‘beste getest’ netwerk wordt nog beter.

T-Mobile zet grote stap richting 5G

Sim only provider T-Mobile voegt vanaf nu een nieuwe frequentie band toe aan het bestaande netwerk. De nieuwe frequentie band, 2600 MHz, wordt langzaam toegevoegd aan het 4,5G LTE netwerk van de provider. In dichtbevolkte gebieden wordt de frequentie als eerste in gebruik genomen en aan het einde van dit jaar verwacht de provider dat de band door een groot deel van het T-Mobile netwerk wordt ondersteund. Met de 2600 MHz frequentie krijgen sim only abonnees 120 Mbps extra bandbreedte en neemt de provider een grote stap richting 5G.

In de afgelopen jaren heeft T-Mobile haar complete 4G netwerk vernieuwd. Tijdens de verbeteringen zijn bijna alle masten met een speciale TD-LTE techniek voorbereidt voor de nieuwe 2600 MHz band. De nieuwe techniek biedt nog meer stabiliteit en snelheid. De meeste hedendaagse smartphones ondersteunen de TD LTE techniek. iPhone eigenaren van een Europese iPhone vanaf de iPhone 6 serie kunnen ook gebruik maken van de nieuwe techniek.

Boost huidige 4G netwerk

Het huidige 4G netwerk heeft ook een flinke boost gekregen laat de provider vandaag weten. T-Mobile heeft namelijk het bestaande 4,5G netwerk nog sneller gemaakt met 256 QAM techniek. De datasnelheid is dankzij die techniek met 30 procent verhoogd. Op een slimme wijze combineert 256 QAM techniek de huidige drie frequenties, 900 MHz, 1800 MHz & 2100 Mhz. Via de nieuwe techniek zijn antennes nu in staat tot data snelheden tot circa 450 Mbps.

De reden dat sim only provider T-Mobile de snelheid heeft verhoogd en een grote stap richting 5G heeft genomen legt Rachid El Hattachi, Technologie Directeur van T-Mobile Nederland, uit in het persbericht van de provider.

Het online gedrag van consumenten verandert snel. Doordat wij ons netwerk continu doorontwikkelen, geven wij hen de vrijheid om super snel en stabiel grote hoeveelheden data te downloaden. Met deze nieuwe technieken kunnen onze klanten altijd en overal genieten van hun favoriete online media.

Hoe werk de nieuwe LTE technieken

De nieuwe TD-LTE techniek legt meer nadruk op downloaden van data in plaats van uploaden. Op dit moment maakt het netwerk gebruik van FDD-LTE en deze techniek legt juist nadruk op download- en upload-frequentiebandbreedtes die gelijk zijn. De nieuwe TD-LTE techniek wordt erg veel in Azië toegepast en gebruikt één kanaal voor zowel data verzenden en ontvangen. Het resultaat is dat er meer downloadcapaciteit is in verhouding tot uploadcapaciteit. De verhouding is met name handig bij streamen van video. Echter, deze technologie werkt pas echt goed als gebruikers zich niet met hoge snelheid verplaatsen. In een auto of trein werkt het minder goed omdat daar een stabiele uplink namelijk erg belangrijk is bij het bellen. Richard Marijs, Technology Strategist van T-Mobile Nederland zegt hierover het volgende:

Zo verdelen we capaciteitsbehoefte optimaal en heel dynamisch. Met de introductie van TD-LTE creëren we als het ware extra rijbanen voor 4.5G verkeer.

Je kunt bij T-Mobile een voordelige sim only abonnementen afsluiten. De abonnementen bieden super snel 4G. In 2017 was de provider de eerste sim only aanbieder die een onbeperkt abonnement aanbood, Go Unlimited. Niet veel later volgde Tele2. De onbeperkte sim only abonnementen blijken zeer populair.

Geef een reactie