Datasnelheid snelste netwerk T-Mobile
11 oktober 2017 door in Algemeen en T-Mobile.

Uit de snelheidstest van snelheidstester Ookla blijkt, dat T-Mobile het snelste mobiele netwerk heeft van Nederland. De gemiddelde downloadsnelheid voor T-Mobile abonnees ligt ruim twee keer hoger de snelheid voor Vodafone abonnees.

Ookla staat vooral bekend om Speedtest, een test voor mensen die hun mobiele datasnelheid willen testen. Uit data van ruim 360.000 testen blijkt dat T-Mobile verreweg het snelste netwerk heeft. De provider krijgt daarom ook de Ookla Award. Gemiddeld haalt een abonnee 65,06 Megabit per seconde (Mbps) downloadsnelheid en 17,50 Mbps uploadsnelheid, veel meer dan de concurrentie.

Ookla snelheidstest

Ookla heeft de snelheid van de grote vier netwerken in Nederland getest in het tweede en derde kwartaal. De resultaten tonen aan, dat het mobiele netwerk van T-Mobile het snelste is. Sim only abonnementen van de provider krijgen een gemiddelde snelheid van wel 64,54 Mbps en een uploadsnelheid van 17,14 Mbps. Op een ruime afstand van de nummer één vinden we de nummer twee, KPN. Abonnees van KPN hebben een gemiddelde snelheid van 48,45 Mbps downloadsnelheid en 15,1 Mbps uploadsnelheid. Tele2 volgt KPN in downloadsnelheid (45,25 Mbps), maar biedt de laagste uploadsnelheid van alle vier (10,67 Mbps). Vodafone eindigt op grote afstand van T-Mobile als het gaat om downloadsnelheid. De abonnees van Vodafone krijgen minder dan de helft van de snelheid die T-Mobile klanten hebben (28,62 Mbps). Je krijgt als Vodafone abonnee wel de derde uploadsnelheid (15,10 Mbps).

T-Mobile Netwerk

Afgelopen jaar viel het T-Mobile netwerk al verschillende malen in de prijzen. Zo werd de provider door P3 en Connect al voor de tweede keer uitgeroepen als ‘Beste getest’. Het mobiele netwerk is één van de beste en meest innovatieve mobiele netwerken in de wereld. De sim only aanbieder zet groot in op de stijgende vraag naar data. We zagen dat eerder dit jaar al met de lancering van Go Unlimited. De bevestiging van Ookla dat het netwerk ook het snelste netwerk van ons land is, maakt Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile natuurlijk blij. Hij geeft aan in het persbericht, dat de provider het eigen netwerk volledig heeft opgebouwd rond de flinke toename in vraag naar mobiele data.

T-Mobile heeft een super snel netwerk voorzien van geavanceerde netwerktechnologie. Dankzij nieuwe toepassingen biedt de provider ruime capaciteit en hoge snelheden. Het netwerk bestaat uit meer dan elfduizend 4G & 4,5G masten. De masten zijn over Nederland verspreid en staan op 4.700 locaties. Dankzij een zeer hoge mastdichtheid kan T-Mobile de grootste datacapaciteit leveren in Nederland.

Geef een reactie