T-Mobile neemt Tele2 Nederland over fusie
15 december 2017 door in T-Mobile en Tele2.

Vandaag laat T-Mobile weten, dat het voornemens is samen te gaan met Tele2 Nederland. Beide ondernemingen bundelen de Nederlandse activiteiten onder de naam T-Mobile. De voorgenomen fusie betekent, dat T-Mobile 75% van de aandelen in handen krijgt.

Na een bewogen jaar van veel concurrentie, BKR en ook Roam Like at Home is er nog meer groot nieuws in Telecomland. T-Mobile is voornemens Tele2 over te nemen. Het tweetal wil onder één naam verder om een vuist te maken tegen de Nederlandse marktleiders VodafoneZiggo en KPN. De fusie moet nog goed gekeurd worden door de mededigingsautoriteiten.

T-Mobile en Tele2 maken vuist

Vandaag kondigt T-Mobile Nederland aan, dat het de Hollandse tak van concurrent Tele2 overneemt. Het tweetal gaat in de toekomst verder onder de naam T-Mobile. Beide bedrijven blijven betrokken bij de nieuwe Nederlandse provider. T-Mobile betaalt de Zweedse provider 190 miljoen euro en daarvoor behoudt het 75% van de aandelen in de nieuwe onderneming. Het Zweedse moederbedrijf van Tele2 behoudt 25% van de nieuwe provider.

De Zweedse onderneming Tele2 heeft jaren lang flink geïnvesteerd in Nederland. Het resulteerde in het vierde landelijk dekkende 4G netwerk van ons land. De provider kwam aflopen jaren veelvuldig in het nieuws en werd populair vanwege het super voordelige Unlimited sim only abonnement. De voorgenomen overname heeft alleen gevolgen voor de Nederlandse activiteiten van beide bedrijven.

Voordelen voor de consument

De overname is goed nieuws voor de Nederlandse consument meent T-Mobile-CEO Søren Abildgaard. Hij vindt dat KPN en VodafoneZiggo een te grote rol hebben in Nederland en daarover zegt hij het volgende in het persbericht:

Het duo heeft veel te lang vrij spel gehad en ze zijn tot nu toe weggekomen met dit spel met maar één verliezer: de klant. Door onze krachten te bundelen met Tele2, kunnen we veel efficiënter concurreren en Nederlandse klanten een alternatief bieden.

De voorgenomen fusie van de beide providers staat nog niet vast. De fusie moet nog worden goedgekeurd door de mededigingsautoriteiten. Men verwacht dat eind 2018 er een oordeel zal zijn van de Europese Commissie.

Als klant zal je de voordelen pas na 2018 gaan ondervinden. T-Mobile verwacht dat de fusie goed nieuws is voor de consument. De nieuwe onderneming kan het namelijk beter opnemen tegen de twee grootmachten vanwege een beter netwerk en natuurlijk de synergie van bijvoorbeeld inkoopvoordeel. Men verwacht dat de overname zal leiden tot flinke kosten besparingen. Klanten mogen scherpere aanbiedingen verwachten in de nabije toekomst. Nadat beide providers zijn samengegaan beschikt de nieuwe onderneming over een verbeterd 4G netwerk.

Geef een reactie