22 september 2016 door in Vodafone.

Volgens bronnen zouden T-Mobile en Tele2 interesse hebben in bepaalde onderdelen van Vodafone in Nederland. Niet alleen deze twee partijen schijnen overigens geïnteresseerd te zijn. Ook partijen zoals Fiber en de Nederlandse Energiemaatschappij tonen interesse in bepaalde onderdelen van Vodafone. Zoals het er nu naar uit ziet zullen deze partijen in november hun bod gaan uitbrengen op deze onderdelen van Vodafone.

Fusie

In februari hebben Ziggo en Vodafone aangekondigd hun krachten te willen gaan bundelen in Nederland. Begin augustus gaf de Europese Commissie eindelijk het groene licht, echter werden er wel voorwaarden gesteld. Zo moest Vodafone hun afdeling voor vaste telefonie en internet afstoten en inmiddels lijken hier dus meerdere partijen in geïnteresseerd te zijn. Het afstoten van deze activiteiten is overigens geen grote ramp. Deze klantenkring maakte slechts een klein deel uit van de werkelijke omzet in Nederland voor Vodafone. Zoals verwacht komt het overgrote deel van de omzet nog steeds uit mobiele telefonie. Door de fusie kunnen beide bedrijven nu wel gaan focussen op een compleet pakket van diensten voor zowel de consument als zakelijk. Hierbij zal ook mobiele telefonie weer een belangrijke rol gaan spelen. Voor bestaande klanten van Vodafone, die gebruik maken van mobiele telefonie, veranderd er vooralsnog niets.

Bieden

De geïnteresseerde partijen, waaronder dus Tele2 en T-Mobile, kunnen hun bod tot in november uitbrengen. De verwachting is dat het bod niet hoger dan 100 miljoen euro zal uitkomen. Zowel T-Mobile als Tele2 bieden naast mobiele telefonie ook vaste telefonie en internet voor thuis aan en het bod is dan ook logisch te noemen. Zonder veel moeite kan een van deze partijen dus plotseling vele klanten rijker zijn.

Geef een reactie