T-Mobile
16 juni 2016 door in T-Mobile.

Vandaag maakte T-Mobile bekend dat zijn 4G+ netwerk landelijk dekkend is. Het nog snellere netwerk is door de provider vanaf januari 2016 opgezet en was toen al snel beschikbaar voor 76 % van de bevolking. 4G+ is tot wel 50% sneller dan het snelle 4G netwerk.

T-Mobile 4G+ netwerk

T-Mobile biedt nu zijn 4G+ netwerk in heel Nederland aan. Het netwerk is nog sneller dan 4G netwerken. De provider startte in januari met de activering van het 4G+ netwerk en wist in enkele dagen al 76% van Nederland op het netwerk aan te sluiten. Nu is er landelijke dekking van het netwerk. Het nieuwe netwerk komt tot stand dankzij de combinatie van minstens twee 4G-netwerk en je krijgt gemiddeld vijftig procent sneller internet op je smartphone.

T-Mobile heeft zijn netwerk vanaf het begin ontworpen voor 4G+. Het bedrijf heeft 4G op twee frequentiebanden 900 MHz en 1800 MHz uitgerold. Dit stelde de provider in staat om in rap tempo een landelijk dekkend 4G+ netwerk te activeren. Trots meldt T-Mobile dat het deze diensten aanbiedt op 4.105 masten in Nederland. Hiermee suggereert de provider meer masten te hebben dan Vodafone, KPN en Tele2.

4G+ hoge downloadsnelheden

In theorie kun je met het nieuwe netwerk snelheden van 225 Mbps halen. T-Mobile geeft aan dat die hoge snelheden in de praktijk helaas niet gehaald worden. Op een volle snelweg kun je ook niet altijd 130 rijden, ondanks dat de borden langs de weg het wel toelaten. Het zelfde principe geldt ook voor deze netwerken. Bij het stijgen van het aantal gebruikers daalt de maximaal haalbare snelheid. Maar niet getreurd de provider geeft aan dat de snelheid gemiddeld zo’n 50% hoger ligt. Haal je met 4G gemiddelde snelheden van 40 Mbps, het nieuwe 4G+ netwerk geeft gemiddeld 60 Mbps. Ideaal voor de gamer, Netflix kijker en grote internetgebruikers. Hiermee wordt het nieuwe abonnement van T-Mobile, Oneindig Online op je Smartphone, nog aantrekkelijker.

Wanneer je gebruik wil maken van dit 4G+ netwerk heb je wel een smartphone nodig met ondersteuning van de juiste frequentiebanden. Je herkent zo’n smartphone aan de aan Cat. 6 of Cat.9.

Geef een reactie