T-Mobile beste getest netwerk
20 april 2017 door in Algemeen en T-Mobile.

Vandaag presenteerde P3 Communications en connect magazine hun jaarlijkse P3 connect Mobile Benchmark onderzoeksresultaten. De benchmark verklapt dat het netwerk van T-Mobile voor de tweede keer als Beste Getest uit de bus komt. Volgens het onderzoek behoren al onze Nederlandse netwerken tot de beste van de wereld. Tele2 is de enige Nederlandse provider waarvan het netwerk over de hele linie is verbeterd.

De P3 connect Mobile Benchmark 2017 is een internationale benchmark, waarmee het magazine connect en onderzoeksbureau P3 jaarlijks de landelijke netwerken onderzoeken. De benchmark toont aan dat het netwerk van T-Mobile voor de tweede keer op rij de beste is in Nederland. Gevolgd door Vodafone dat KPN van de nummer twee positie afstoot. Tele2 is de hekkensluiter maar verbeterd als enige provider de prestaties over de hele linie.

T-Mobile netwerk weer als Beste Getest

T-Mobile mag haar netwerk voor het tweede opeenvolgend jaar het best geteste netwerk van Nederland noemen. De provider scoorde 956 uit 1.000. P3 noemt het netwerk van de provider ‘Outstanding’ (voortreffelijk). Toch zien we dat de totale score in vergelijking tot 2016 iets lager uit valt. De provider scoorde vorig jaar namelijk nog 10 punten hoger, 966.

P3 connect 2017

T-Mobile viert feest

In een persbericht naar aanleiding van de nominatie ‘Beste getest’ netwerk viert T-Mobile feest met haar abonnees. Omdat de provider voor het tweede jaar op rij de hoogste score behaalt en als enige provider een ‘Outstanding’ resultaat neerzet trakteert de provider. T-Mobile biedt klanten twee dagen Unlimited internetervaring! Tussen 8 mei en 16 juni krijgt ieder abonnee een sms waarmee twee dagen (48 uur aaneengesloten) Unlimited internet geactiveerd kan worden.

Naast twee dagen lang streamen laat T-Mobile ook de kracht van haar netwerk ook zien. De provider zal vanavond elf live tv-commercials uitzenden via het eigen 4G-netwerk op de Nederlandse televisie. Je ziet de commercials vanavond tussen 19:00 en 23:00 uur.

P3 connect Mobile Benchmark 2017

Het netwerk van KPN scoort in 2017 minder dan in 2016 en de provider moet dan ook de tweede plaats aan Vodafone overgeven. Hekkensluiter Tele2 scoort ‘very good’ met 919 punten. Tele2’s netwerk is in Nederland dan wel laatste, maar in landen waar de mobiele netwerk zwakker zijn, zoals het Verenigd Koninkrijk en Spanje, is de score van 919 meer dan voldoende voor een koppositie. Tele2 is daarnaast de enige provider waarvan de scores over de gehele linie stijgen. Zowel op het gebied van Data als Voice scoort het netwerk beter dan voorgaande jaren.

P3 meent dat onze Nederlandse netwerken tot de beste van de wereld behoren. In vergelijking met internationale netwerken scoren de vier Nederlandse netwerken namelijk voortreffelijk. Alle Nederlandse netwerken scoren meer dan 900 van de 1.000 punten.

Benchmark onderzoek

P3 en connect hebben voor het derde jaar de spraak- en dataprestaties van de Nederlandse mobiele netwerken onderzocht. De vier Nederlandse telecomproviders, T-Mobile, Vodafone, KPN en Tele2, beslaan meer dan 7.900 km, 17 grote en 19 kleinere steden en verschillende verbindingswegen. In totaal dekt het geteste gebied ruim 5,1 miljoen mensen. De partijen hebben de netwerkresultaten getest voor ongeveer 30% van de bevolking. De benchmark beperkt zich niet alleen tot Nederland. Het is een wereldomvattende reeks aan benchmarks in het afgelopen jaar. Connect en P3 hebben metingen uitgevoerd in Zwitserland, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Zweden en Australië. Het onderzoek laat zien dat onze Nederlandse providers topprestaties leveren in vergelijking tot hun internationale collega’s.

Maakt Voice over LTE het verschil?

In de benchmark van dit jaar vallen de dalende scores binnen Voice voor zowel T-Mobile als KPN op. Tegelijkertijd stijgen zowel Tele2 als Vodafone in scores voor Voice. Het verschil in scores kan samen hangen met de uitrol van Voice over LTE (VoLTE). Zowel Tele2 als Vodafone bieden Voice over LTE aan en sinds dit jaar heeft de P3 connect Mobile Benchmark VoLTE scores opgenomen voor beide providers. KPN en T-Mobile ondersteunen de VoLTE techniek nog niet en zijn dan ook op conventionele telefonie prestaties beoordeeld. Dankzij de VoLTE techniek worden gesprekken sneller opgestart. De gesprekken lopen via het 4G netwerk en daardoor is de gesprekskwaliteit veel hoger dan normale gesprekken via 2G of 3G.

P3 en connect zijn lovend over de Nederlands netwerken

P3 managing director, Hakan Ekmen, is van mening dat de providers zich in Nederland in een sterk concurrerende en innovatieve markt bevinden. Ekmen is nieuwsgierig hoe de providers hun voortreffelijke netwerken toepassen voor de nieuwe generatie netwerken met toepassingen voor IoT en slimme auto’s.

Het hoofd van connect’s testlab, Bernd Theiss, zegt het volgende: “We zien dit jaar opnieuw vier extreem sterke telecomproviders, met opmerkelijk hoge prestatieniveaus en stabiliteit in vergelijking met andere Europese landen. Samen met P3 zijn we voorbereidingen aan het treffen om voor de toekomstige ontwikkeling van de Nederlandse markt ook metingen te kunnen doen aan nieuwe technologieën zoals ‘smart cities’ of volledig nieuwe mobiele communicatietechnologieën als de supersnelle 5G-netwerken.

Geef een reactie