T-Mobile Antenne 4G back up batterij
17 november 2017 door in T-Mobile.

T-Mobile zorgt er, dat alle klanten bij een stroomstoring nog een uur gebruik kunnen maken van het netwerk. De provider is voornemens alle antenne op verschillende locaties van back-up batterijen te voorzien.

In Nederland zal je niet snel last hebben van een stroomstoring. In het geval van een stroom storing wil T-Mobile haar klanten tegemoet komen en het netwerk één uur langer actief kunnen houden. De sim only provider is van plan om het netwerk langer in de lucht te houden met nood batterijen per antenne. Een stroomstoring of ongelukje zit natuurlijk in een klein hoekje. Denk aan de Apache helikopter die bewoners van Culemborg uren zonder stroom heeft gezet. De helikopter vloog namelijk tegen een hoogspanningskabel aan. Dergelijke stroomstoringen zijn echter niet volledig op te vangen.

T-Mobile rust antennes uit met back-up batterij

Tijdens het Telecom Insights Congress in Den Haag sprak de Technology Strategist van T-Mobile, Richard Marijs. Hij vertelde daar, dat zijn bedrijf als eerste provider in Nederland het volledige netwerk gaat voorzien van back-up batterijen. De telecom aanbieder plaatst bij iedere antenne een back-up accu. Hiermee blijft de antenne nog een uur in de lucht in het geval van een stroomstoring. Mocht er bijvoorbeeld een Apache tegen een spanningsmast aan vliegen zoals in Culemborg. Dan  geven de accu’s de provider extra tijd voor acties. De back-up accu’s geven T-Mobile de ruimte om maatregelen te nemen. In die tijd kan de provider het getroffen gebied weer van mobiele telefonie dekking voorzien. Als mogelijke oplossing schets Marijs aggregaten die worden aangesloten op de antennes of andere antennes die worden aangepast zodat het getroffen gebied alsnog dekking krijgt.

High tech netwerk

T-Mobile heeft een van de beste netwerken in de wereld. Het high tech netwerk werd in de laatste jaren al meerdere keren tot beste getest uitgeroepen en de provider kwam zelfs met een snelheidstest als snelste uit de bus. De telecom aanbieder met Duitse roots richt zich op mobiele data en zeer concurrerende proposities. T-Mobile biedt met Go Unlimited een onbeperkt abonnement aan voor slechts 35 euro. Je kunt in Nederland onbeperkt genieten van de snelheid van het snelste netwerk in Nederland. Mocht je binnen de EU op wintersport vakantie gaan, dan is er een beperking tot 10 GB.

Geef een reactie