T-Mobile Mobile First
18 januari 2017 door in T-Mobile.

Dinsdag 17 januari 2017 presenteerde T-Mobile Nederland en moederbedrijf Deutsche Telekom de nieuwe CEO, Søren Abildgaard (48). Per 1 februari treedt Abildgaard aan als nieuwe CEO en vervangt CEO a.i. Martin Knauer. Hij brengt een challenger mentaliteit naar de provider.

Abildgaard wordt als CEO per 1 februari verantwoordelijk voor al T-Mobile´s activiteiten in Nederland. De provider bindt met de nieuwe CEO een manager met ruim 18 jaar ervaring in de telecomwereld en een challengers mentaliteit. Een mentaliteit waarmee de provider vorm wenst te geven aan de nieuwe strategie uit 2016, Mobile First.

Nieuwe CEO Søren Abildgaard

Søren Abildgaard wordt vooral verantwoordelijk voor de snel ontwikkelende mobiele consumenten markt. Daarnaast ziet hij toe op de ontwikkeling van het nieuwe T-Mobile Thuis en ook de groei in het zakelijke segment. Abildgaard brengt ruim 18 jaar aan telecom ervaring mee naar zijn nieuwe werkgever. Hij was werkzaam als Chief Commercial Officer bij Telia Company. Bij Telia was hij tot juli 2016 ook waarnemend Group Chief Operations Officer. De nieuwe CEO van T-Mobile heeft Telia Denmark tot de toonaangevende mobiele provider in de Denemarken gemaakt. Hij heeft jaren lange ervaring als CEO binnen de telecom en heeft verschillende functies bekleed binnen de Deense telecommunicatiesector.

Abilgaard T-MobileIn het persbericht meldt Abildgaard dat hij zin heeft in zijn nieuwe uitdaging: “Ik kijk ernaar uit om samen met de medewerkers, klanten en partners T-Mobile uit te bouwen tot een toonaangevend en onderscheidend telecomaanbieder in de Nederlandse markt. Dit bedrijf beschikt over de juiste voorwaarden om succesvol te zijn: het best geteste mobiele netwerk, gewaagde en innovatieve proposities en een flexibele, vakkundige organisatie. Ik ben op mijn best in een dynamische omgeving en haal mijn motivatie uit de commerciële kansen en verbeterpunten die klanten ons aanreiken. Daar ligt de toekomstige groei van ons bedrijf.

Mobile First strategie T-Mobile

In 2016 schrapte T-Mobile een groot deel van de zittende directie in Nederland. Het bedrijf zocht een nieuwe directie om de strategie uit 2016, Mobile First, uit te voeren. Met de aanstelling van Søren Abildgaard zet de provider een flinke stap in de richting van Mobile First.

Thorsten Langheim, EVP Group Corporate Development bij moederbedrijf Deutsche Telekom en verantwoordelijk voor T-Mobile Nederland, meent dat Abildgaard de juiste mentaliteit naar T-Mobile brengt. Hij zegt hierover: “Søren voegt brede branche-ervaring, een succesvolle staat van dienst en een challenger-mentaliteit toe aan T-Mobile. Hij beschikt over de vaardigheden om de challenger-positie van T-Mobile verder te versterken in de Nederlandse markt en het bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. Ik kijk ernaar uit om samen met Søren de Nederlandse telecommunicatiesector op te schudden.

T-Mobile in ontwikkeling

2016 was een intens jaar voor T-Mobile. Niet alleen verliet bijna het voltallige management de provider, er werd ook een nieuwe strategie bepaald. Aan het einde van 2016 vergrootte de provider zijn productaanbod fors, met de overname van Vodafone Thuis. Dit jaar liet de provider ook van zich horen met een speciaal abonnement voor onbeperkt muziek, Datavrije Muziek, en natuurlijk de recente prijsstunt: Go Unlimited.

Om de groei en nieuwe strategie vorm te geven volgt Abildgaard Martin Knauer op. Knauer werd in volgen september 2016 CEO a.i. en hij zal nu terugkeren naar zijn oude functie, Directeur Consumer bij T-Mobile Nederland.

Geef een reactie