14 maart 2017 door in Simyo.

Simyo heeft per vandaag zijn bundels aangepast. Elke klant van Simyo krijgt nu, zonder meerprijs, gratis toegang tot het 4G-netwerk. Bestaande klanten kunnen dus ook zonder meerprijs gebruik gaan maken van het snellere 4G-netwerk. Via de Simyo-app kunnen bestaande klanten 4G activeren zonder dat hiervoor nog een extra bedrag voor wordt gerekend. De bundels zijn ook gewijzigd en in grote lijnen zijn de tarieven weer iets scherper geworden.

Databundels

Door het schrappen van de kosten voor 4G zien wij ook de grootste wijzigingen op het gebied van de databundels bij Simyo. Zo schrapt de provider de databundels van 200 MB en 500 MB en zakken de prijzen van de grotere bundels. Voor de bundel met 1 GB dataverkeer hoeft nu nog maar € 8,- per maand te worden betaald. De bundels met 2 GB en 4GB dataverkeer kosten respectievelijk € 11,- en € 16,-. Wie er voor kiest om een jaarcontract met Simyo aan te gaan krijgt nog eens € 1,- extra korting op de eerder genoemde maandtarieven. Standaard wordt elke klant nu geactiveerd op 4G.

Belbundels

Met de komst van 4G heeft Simyo ook gemerkt dat mobiel internet steeds meer zaken overneemt. Waar er vroeger veel gebeld werd gebruikt iedereen nu WhatsApp of soortgelijke diensten om met elkaar in contact te blijven. Ook op het gebied van belbundels heeft Simyo de nodige wijzigingen doorgevoerd. Wie nu kiest voor 100 belminuten zal maandelijks een euro duurder uit zijn. terwijl de belbundel van 300 minuten op zijn tarief is blijven steken. De belbundels van 200, 500 en 1250 belminuten zijn vervallen. Voor de grootste bundels is nu een onbeperkt bellen bundel in de plaats gekomen. Deze kost € 13,- per maand. Net als bij de databundels kun je met een jaarcontract rekenen op een euro extra korting per maand. Wie ook nog gebruik wil maken van onbeperkt SMS’en zal nu een euro per maand moeten betalen in plaats van € 3,-.

Omzetten

Bestaande klanten kunnen ook direct hun contract omzetten naar de nieuwe bundels. Uiteraard is dit niet verplicht en bestaande klanten kunnen dus nog gebruik maken van hun bestaande tarieven. Wie er voor kiest om hun abonnement om te zetten naar een nieuw abonnement zal niet meer terug kunnen naar de oude abonnementsvorm. Bij een contractverlenging zal ook gekozen moeten worden uit de nieuwe bundels van de provider. In de regel genomen zul je altijd goedkoper uit zijn, tenzij je echt een kleine bundel hebt zonder internet. In dat geval zul je iets duurder uit zijn bij Simyo.

Geef een reactie