24 november 2015 door in Simpel en Uitgelicht.

Vanaf vandaag heeft Simpel een speciaal actie-abonnement geïntroduceerd waarbij klanten onbeperkt kunnen bellen. Bij het abonnement moet ook een databundel worden afgesloten en hiermee heb je 1 GB datategoed. Het abonnement gaat maandelijks € 10,- kosten. Standaard zal de data via het 3G netwerk van T-Mobile lopen en 4G behoort helaas (nog) niet tot de mogelijkheden. Ook bij het onbeperkt bellen merkt Simpel wel op dat men uit gaat van normaal gebruik.

Onbeperkt bellen en databundel

Opmerkelijk genoeg heeft Simpel er voor gekozen om het onbeperkt bellen gratis aan te bieden. Als je alles goed doorrekent betaal je enkel voor de data. Naast de 1 GB databundel, a tien euro per maand, is er ook een databundel van 2 GB beschikbaar voor slechts vijftien euro per maand. Als dit nog niet genoeg is kun je voor twintig euro per maand 3 GB aan data maandelijks verbruiken. Aangezien het om een actie-abonnement gaat zal ook dit abonnement beperkt beschikbaar zijn. De actie loopt tot en met 31 december en of hierna de actie wordt doorgezet is nog onbekend.

Antwoorden

Het nieuwe SIM Only abonnement van Simpel is naar alle waarschijnlijkheid een antwoord op de nieuwe tarieven van Tele2 die ook dergelijke bundels aanbiedt vanaf € 16,- per maand. Of ook andere providers met nieuwe abonnementsvormen zullen komen is onbekend, maar het is duidelijk dat Simpel langzaam de markt heeft open gebroken voor goedkopere mobiele telefonie.

Geef een reactie