Youfone Onbeperkte databundel niet beperkt
26 juni 2017 door in Youfone.

De term onbeperkt of Unlimited krijgt in 2017 een totaal andere lading binnen de Telecommarkt. Vandaag zien we weer een nieuwe betekenis bij het vernieuwde aanbod van Youfone. Na T-Mobile en Tele2 brengt de budget sim only aanbieder ook onbeperkte telefonie. Tenminste, als je niet op de datasnelheid let dan. Want de budget aanbieder noemt de nieuwe databundel onbeperkt data, maar kapt de snelheid af naar 64 Kbps na 15 GB.

Onbeperkt is in Telecomland sinds 2017 niet langer meer onbeperkt. In den beginne leek het er op, dat het begrip onbeperkt alleen zijn onbeperktheid verloor in de EU. Tele2 en T-Mobile beperken namelijk het internet verbruik binnen de EU tot respectievelijk 6 en 10 GB. De allernieuwste betekenis van Onbeperkt komt van budget provider Youfone. De provider is van mening dat 15 GB al meer dan Fair is. Wil je echt onbeperkt internetten, dan mag je van de voordeel provider verder met een snelheid van 64 Kbps. Genoeg voor internet, maar zeker niet voor streaming.

Onbeperkt databundel Youfone

De sim only provider heeft het totale abonnementsaanbod aangepast. De beschikbare bel/sms bundels zijn verruimd en ook databundels zien er nu anders uit. Een opvallende nieuwe bundel is de onbeperkte databundel. Nadat T-Mobile en Tele2 een Unlimited bundel bieden is er nu ook een Nederlandse variant, de onbeperkt databundel.

Onbeperkte databundel niet onbeperkt

Het lijkt alsof onbeperkt of Unlimited in de telecommarkt een totaal andere betekenis heeft gekregen in 2017. Want elk onbeperkt abonnement of bundel die je op dit moment kunt aanschaffen is niet volledig onbeperkt. Daarin heeft Youfone een wel hele bijzondere uitleg van het begrip onbeperkt. De voordeel provider biedt een onbeperkte databundel aan, maar vindt het FAIR dat je slechts 15 GB per maand gebruikt. Na deze 15 GB databundel loopt de snelheid van je internet terug naar 64 Kbps. Genoeg om te surfen over internet maar zeker niet aangenaam als je wilt streamen. Of het abonnement aantrekkelijk voor jou is, dat hangt af van je internetgebruik en eventuele bezoeken aan het buitenland.

Nieuw aanbod Youfone

Vorige maand gaf de sim only provider nog data weg. Nu wijzigt Youfone het volledige aanbod weer en zien we enkele interessante vernieuwingen. De drie bel/sms bundels zijn ruimer geworden. Je krijgt 125 minuten voor drie euro, 275 minuten voor 4 en belt en smst onbeperkt voor 10 euro (op basis van een tweejarig abonnement). In de databundels is ook het een en ander gewijzigd. De 3G bundels beginnen 1000 MB voor 3 euro en lopen op tot 3000 MB en daar betaal je 12 euro voor. Ben jij iemand die veel films kijkt of Netflix onderweg? Dan is 3G niet snel genoeg en kun je beter het 4G+ nemen dat de sim only aanbieder ook biedt. De keuzes voor 4G lopen van 8 euro voor 1750 MB tot 21 euro voor onbeperkt (lees 15 GB) data. Er is nog een bundelkorting die kan oplopen tot 5 euro zodat je alles al onbeperkt krijgt voor 26 euro per maand op basis van een twee jarig abonnement.

Wil je wel veel internetten maar minder betalen dan bij het Unlimited sim only abonnement van Tele2? Dat kan nu want Youfone biedt bijvoorbeeld de 125 bel/sms bundel samen met onbeperkte data voor 21 euro. Alleen zijn beide abonnementen niet volledig met elkaar te vergelijken. Want de twee providers hanteren andere definities van onbeperkt. Vergelijk hier de nieuwe Youfone sim only abonnementen.

Geef een reactie