30 juli 2015 door in Tele2.

Het lukt Tele2 nog niet echt om al haar klanten over te zetten naar het 4G-netwerk. Eind juni had deze overplaatsing al voltooid moeten zijn. Dat is nog steeds niet gebeurd. Dat komt vooral door problemen in het klantenbestand: klanten met een aflopend of recent beëindigd abonnement en klanten met meerdere abonnementen kunnen niet allemaal overgezet worden.

Problemen

Dat komt door het nieuwe crm-systeem wat Tele2 gebruikt. “De klanten met een abonnement dat binnen zes maanden afloopt of net beëindigd is, worden nog gerekend tot het oude administratiesysteem.” Ook klanten met meerdere abonnementen vormen een probleem. “Het systeem ziet meerdere abonnementen op hetzelfde e-mailadres. Daardoor weet het niet onder welk nummer de klant geplaatst moet worden.”

Door enkele nieuwe toepassingen hoopt de provider dit vanaf begin augustus op te lossen. De uitrol van het 4G-netwerk staat nu gepland voor ‘eind begin 2016’, maar nog voor die tijd hoopt de provider om al haar klanten over te zetten. Daar volgt later duidelijkheid over, de provider kan het nu nog niet precies inschatten.

Sneller internet

Tien dagen terug sloot de provider een deal met KPN. Tele2 gaat voortaan het gemoderniseerde kopernetwerk van KPN gebruiken, waarbij de gemiddelde downloadsnelheid een enorme upgrade krijgt. Deze wordt namelijk verhoogd van 40 naar 100 MB/s.

Voor nu hebben vooral klanten in de Randstad dekking. (bron: 4Gdekking.nl)

tele2 dekking

Geef een reactie