3 oktober 2015 door in Mobiel internet.

De Belgische provider Mobistar is vandaag begonnen met het aanbieden van 4G als vaste internetaansluiting voor thuis. Voor een bedrag van vijftien euro per maand kun je voor 15 GB per maand gaan surfen op internet. De provider biedt het abonnement aan onder de naam Easy Internet @Home en is volgens eigen zeggen een internetabonnement voor licht gebruik.

Waarschuwing

Een kleine waarschuwing is wel op zijn plek bij een dergelijk abonnement. Zo raadt Mobistar af om video’s online te bekijken of andere toepassingen te gebruiken die veel data verbruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld online gamen. Als je dan toch buiten de 15 GB datategoed komt kun je alsnog kiezen voor de herlaadbeurt om zo weer op volle snelheid door te kunnen surfen. Wie niet voor deze optie kiest zal verder kunnen surfen met een snelheid van 256 kbit/s. De maximale 4G snelheid die Mobistar bij die abonnement aanbiedt is overigens 25 Mbit/s. Mobistar heeft ook te kennen gegeven dat er een maximum zit aan het aantal aansluitingen. Zo zal Mobistar maximaal 100.000 aansluitingen kunnen accepteren.

Huawei modem

Om het internet in huis te halen moet je eenmalig ook € 29,- betalen voor de Huawei modem. Bij het abonnement wordt ook een simkaart meegeleverd die vervolgens in de modem gezet moet worden. Opmerkelijk is dat de simkaart prima werkt in de modem, maar niet zal gaan werken in een smartphone of tablet. Overigens kan de modem wel weer de simkaarten van een smartphone of tablet lezen en gebruiken. Overal waar 4G is kan de modem geplaatst worden, en dus is het niet perse noodzakelijk om de modem op een vaste plek te hebben staan. Ideaal als je dus bijvoorbeeld de helft van het jaar thuis zit en de andere helft op de camping elders in Belgie.

Geef een reactie