9 juli 2016 door in Algemeen.

Vooralsnog zijn er voldoende mobiele nummers beschikbaar volgens het ACM. Op dit moment zijn er ruim 90,8 procent van het aantal beschikbare nummers ook daadwerkelijk uitgegeven. Dit betekent dat er ruim 54,5 miljoen nummers al zijn verdeelt van de 60 miljoen beschikbare mobiele telefoonnummers. Reden tot paniek is er niet, want volgens het ACM is er nog voldoende tijd om hierna naar goede alternatieven te kijken.

Verdeling

Volgens het ACM ligt het aantal van mobiele nummers zo hoog vanwege de vele apparaten die totaal de belfunctie niet gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tablets of pinapparaten. Deze moeten beschikken over een databundel, echter moet hiervoor wel een mobiel nummer gebruikt worden om ergens in Nederland te kunnen inloggen op een mast. Juist deze inzet zou zich uitstekend er voor lenen om deze apparaten om te zetten naar 097-nummers waarvan er nog meer dan voldoende zijn. De ACM voelt de druk van het opraken van de mobiele nummers wel en benadrukt dan ook dat providers moeten overstappen op het alternatieve nummer. Van dit laatste nummer zijn er nog 90 miljoen vrij en is er dus een ruim aanbod beschikbaar. Met deze stap zal ook de druk op de mobiele 06-nummers weer verlicht worden.

Alternatief

Het ACM heeft ook nog een ander alternatief in gedachten. Hierbij worden mobiele nummers in gebruik gesteld die beginnen met 06-0 of 06-9. Ook mobiele nummers die beginnen met 06-6 behoort tot de mogelijkheden. Dit laatste nummer wordt echter momenteel enkel nog gebruikt voor buzzers en piepers, maar van deze reeks zijn er nog ruim 8,5 miljoen nummers vrij.

Geef een reactie