T-Mobile
30 oktober 2015 door in T-Mobile.

Het 4G netwerk van T-Mobile heeft vandaag landelijke dekking bereikt. Dit maakt de provider zelf bekend. Dit houdt in dat 95% van de bevolking woont waar er sprake is van 4G dekking door het netwerk van T-Mobile. De provider hoopt dit percentage nog op te kunnen krikken naar 99% voor het einde van het jaar 2015.

T-Mobile 4G netwerk

T-Mobile maakt voor het 4G netwerk gebruik van twee verschillende frequenties. Dit zijn de 1800 en 900 MHz frequenties. Die laatste zorgt ervoor dat je ook binnen in je huis een beter bereik hebt. T-Mobile biedt al een tijdje 4G internetbundels aan, en gaat binnenkort ook testen met het 4G+ netwerk. Zo is de maximale theoretische snelheid van T-Mobile momenteel 120 Mbps, waar dit met 4G+ kan oplopen tot 225 Mbps.

4G netwerk in Nederland

T-Mobile is niet het enige netwerk, en zeker niet de eerste, met een landelijke dekking van het 4G netwerk. KPN en Vodafone waren T-Mobile ruim voor. Voor T-Mobile duurde het allemaal wat langer dan gepland. Zo maakte ze in 2013 al bekend dat ze in 2014 landelijke dekking wouden bereiken met het 4G netwerk. Dit heeft een jaartje vertraging opgelopen, mede doordat T-Mobile een compleet nieuw netwerk opgezet heeft.

Dit nieuwe netwerk was volgens het bedrijf nodig, aangezien het in de toekomst meer datagebruik op moet kunnen vangen. De verwachting is dat het datagebruik de volgende jaren nog zal blijven stijgen. Bij T-Mobile zelf is er bijvoorbeeld een stijging van 55% geweest in het afgelopen jaar.

Niet enkel T-Mobile klanten zullen profiteren van het 4G netwerk van de provider. Ook klanten van Ben zullen hier uiteindelijk van gaan profiteren, omdat Ben gebruik maakt van het netwerk van T-Mobile. Via dat netwerk is het dus ook mogelijk om zelf 4G aan te gaan bieden.

Geef een reactie