KPN buitengebied test vast mobiel internet
2 november 2017 door in KPN.

KPN wil klanten in de buitengebieden in Nederland nog sneller internet leveren. De provider test een nieuwe techniek waarmee vast en mobiel 4G internet wordt gecombineerd. Na een succesvolle testperiode breidt de provider deze test uit. In de komende maanden worden 2.500 klanten in buitengebieden benaderen.

KPN heeft de nieuwe techniek in Nijkerk test en de testresultaten mogen er zijn. 87% van de deelnemers was tevreden met de nieuwe internetsnelheid. De test wordt in de komende maanden uitgebreid en daarvoor benadert de sim only provider zo’n 2.500 klanten die in buitengebieden wonen. De nieuwe techniek combineert het vaste DSL internet met 4G LTE internet. Deelnemers krijgen een speciale modem die ook 4G signalen kan ontvangen.

KPN test sneller internet voor buitengebieden

De nieuwe internet techniek is door KPN in Nijkerk getest. Daar werkt de technologie, waarmee vast en mobiel internet wordt gecombineerd, goed. Uit het onderzoek blijkt, dat 87% van de klanten die deelnemen aan de test tevreden zijn de geboden internet snelheid. De techniek is bedoelt voor mensen met een DSL verbinding onder de 10 Mbps internet snelheid. Deelnemers aan de test konden gratis gebruik maken van een hogere snelheid en de juiste apparatuur. Nu de test in Nijkerk succesvol is afgerond, wil KPN de test uitbreiden en daartoe benadert de provider in de aankomende maanden 2.500 klanten in buitengebieden.

Sneller internet door combinatie vast en mobiel internet

De nieuwe techniek van KPN combineert het vaste DSL netwerk met een slimme techniek waardoor bandbreedte van het mobiele 4G LTE netwerk wordt gebruikt. De deelnemers krijgen hiervoor een speciale router die mobiele 4G LTE signalen gebruikt voor extra datasnelheid. De test wordt uitgebreid om te ontdekken of er meer plaatsen zijn die op deze manier een degelijke breedband snelheid kunnen krijgen. De deelnemers van de test genieten dankzij de nieuwe techniek eindelijk van een breedband verbinding. De nieuwe techniek maakt de verbinding snel genoeg voor alle diensten zoals interactieve televisie en streamingdiensten als Netflix.

Mobiel abonnement al langer een alternatief

In de buitengebied is het 4G netwerk van KPN en bijvoorbeeld T-Mobile al langer een goed alternatief voor de vaste internet verbinding. Gebruikers kunnen voor een vast bedrag onbeperkt genieten van de snelheid (20Mbps) van het landelijk dekkende 4G netwerk van KPN.

Geef een reactie