KPN
17 april 2016 door in KPN.

Maakte KPN vorige maand bellen tijdelijk veel goedkoper in EU, per 1 juni heeft de provider al weer nieuwe EU-bundels geïntroduceerd. In een persbericht vertelt de provider dat zijn klanten met deze nieuwe bundels goedkoper kunnen bellen, internetten en SMSjes versturen. Telefonie in het buitenland wordt voordeliger dankzij drie bundels: EU-bundel van respectievelijk 100, 500 en 1000. Door deze bundels kun je op vakantie binnen de EU-landen bellen, internetten of SMS’en voor een vast bedrag. De eenheden binnen de EU-bundels staan gelijk aan één belminuut, één SMS of één MB. Is je bundel op, dan stopt het verbruik automatisch. Nooit meer onverwachte kosten dus. Je moet wel opletten wanneer je door je bundel heen bent. Stel je voor, dat je halverwege een belangrijke e-mail, afgesloten wordt. KPN wil hiermee zijn klanten de vrijheid geven om in het buitenland te bellen, SMS’en en internetten zonder zich zorgen te maken over mega hoge rekeningen achteraf.

Kosten en gebruik nieuwe bundels

Wanneer je een van de bundels afsluit is de EU-bundel een maand geldig. KPN geeft in zijn persbericht aan dat de bundels zelfs 31 dagen van 24 uur geldig zijn. Dat wil zeggen dat je in februari geluk hebt. Voor de EU-100 bundel betaal je € 3,49, voor de EU-500 bundel ben je € 9,99 kwijt en de EU-1000 bundel kost € 14,99 EUR. KPN raad klanten, die erg veel gebruik maken van telefonie in het buitenland, haar nieuwe Zorgeloos Premium Plus abonnement aan. KPN heeft dit abonnement speciaal voor “die klanten die veel gebruik maken van telecomdiensten in en naar het buitenland.

Vernieuwingen in EU bundels

Vanaf 1 juni moeten onze providers een serieuze stap hebben gemaakt richting de EU richtlijnen voor tarieven in 2017. 2017 is een belangrijk jaar want ergens in dat jaar zullen wij Europeanen overal in Europa kunnen bellen met de tarieven van thuis. Hoe de tarieven zich tot die tijd gaan gedragen weet nog niemand. Wel is het duidelijk dat alle providers hard aan het rekenen zijn en bekijken hoe zij de beste tarieven binnen de geldende EU-regels kunnen neerleggen. Wij houden jullie op de hoogte van alle wijzigingen.

Reacties (4)
 • H. Houterman op 1 juni 2016 om 11:35

  Mijn man is vandaag vertrokken voor een reis van ong. een maand naar Santiago de Compostella. Nu werd ons zaterdag j.l. verteld dat er per 1 juni een belbundel van KPN zou zijn voor 14,99 euro per maand. Hoe kan hij die vandaag bestellen, of kan ik dat doen? Kan het ook vanuit Belgie? Morgen is hij waarschijnlijk Nederland al uit.
  Ik zou het erg fijn vinden als ik hier spoedig een antwoord op krijg.

  Vriendelijke groet van Henny Houterman.

 • ruudkok op 1 juni 2016 om 11:49

  Best Henny,

  Op dit moment heeft KPN voor de genoemde €14,99 de EU Bundel 1000. Deze bevat 1000 MB/min/sms welke je in een verdeling naar wens kunt gebruiken in de hele EU. Je kunt dus 1000 minuten bellen, maar ook 500 minuten bellen en 500MB gebruiken. Of andere combinaties uiteraard.

  Deze buitenlandbundels activeer je gemakkelijk per SMS (sms EU1000 AAN naar 1266) of via de MijnKPN app.
  Je ontvangt een bevestiging per SMS zodra de bundel is geactiveerd.

 • J op 14 januari 2017 om 09:38

  Goedendag
  Is er al bekend per wanneer in 2017 ik m’n bundel in heel Europa kan gaan gebruiken zonder extra bundels te moeten aanschaffen? Concullegas hebben dit al wel….

  Groet J

 • ruudkok op 14 januari 2017 om 09:56

  Beste J,

  Per 1 juli 2017 mogen providers geen extra kosten voor roaming binnen de EU meer in rekening brengen. Dat betekent dus dat vanaf dat moment die kosten overal inbegrepen zullen zijn in je bestaande abonnement. Dat KPN afgelopen najaar vooruitlopend hierop alvast haar abonnementen heeft aangepast zodat je nu al (tegen een meerprijs) in de hele EU kan bellen en internetten, doet daar niets aan af. Ook oudere abonnementen zullen vanaf de tweede helft van dit jaar worden vrijgesteld van roamingkosten in de Europese Unie.

Reageer ook!