DearBytes InfoSec
7 januari 2017 door in KPN.

Afgelopen week heeft Koninklijke KPN N.V. (KPN) overeenstemming bereikt, om het Nederlandse DearBytes B.V. (DearBytes) over te nemen.

KPN versterkt zijn positie als leidende security service provider met de overname van het cybersecurity bedrijf uit Nederland. De overname van 100%  van de aandelen in DearBytes helpt de provider om verder vorm te geven aan zijn ambitie: abonnees beter te beveiligen in de ´onveilige´ digitale wereld. De marktleider van de Nederlandse providers verwacht de transactie aan het einde van deze maand af te ronden. Er zijn geen financiële details bekend gemaakt.

DearBytes

Het internet security bedrijf DearBytes bestaat al sinds 2001. Het is bedrijf biedt als full service provider oplossingen voor security. DearBytes beschermt organisaties met hoogstaande security diensten tegen malware. Bescherming tegen de malware zoals virussen en ransomware, vormt de hoeksteen van de cybersecurity strategie binnen bijna elke organisatie. De productlijn van het bedrijf omvat: professional services, products & support en een security operations centrum. Dit centrum biedt 24/7 preventie-, detectie- en responsediensten aan klanten en abonnees.

De directeur DearBytes, Erik Remmelzwaal, meent dat zijn onderneming onder de paraplu van KPN beter kan inspelen op klantwensen: “De Nederlandse markt vraagt in toenemende mate om oplossingen tegen digitale dreigingen zoals ransomware en phishing. Malware is zelfs digitale dreiging nummer één voor de Europese zakelijke markt en vormt voor bedrijven een significant risico voor continuïteit en reputatieschade. Onder de paraplu van KPN kunnen wij nog beter inspelen op wensen van onze klanten en zijn wij optimaal gepositioneerd om het internet vrijer en veiliger te maken.

KPN versterkt security dienstverlening

Met de overname van DearBytes versterkt de provider zijn dienstverlening aan zakelijk Nederland. KPN kan nu hoogstaande security dienstverlening aan bedrijven bieden, ongeacht de grootte van de onderneming. Bij DearBytes zijn 85 professionals werkzaam die allemaal het bestaande team van KPN Security Services gaan versterken. De medewerkers van het security bedrijf zullen zich onder andere richten op het gebied van malware bescherming en detectie.

KPN merkt meer behoefte aan gedegen en simpele beveiligingsdienstverlening. Deze overname zal die vraag beantwoorden meent Frank van der Post, Chief Commercial Officer en lid van de Raad van Bestuur KPN. Hij zegt hierover het volgende in het persbericht van de provider: “Wij merken een zeer sterk groeiende behoefte bij onze klanten aan gedegen maar ook eenvoudig te verkrijgen security dienstverlening tegen digitale dreigingen zoals ransomware en phishing. Met DearBytes halen wij een partij met veel expertise binnen die perfect past bij ons streven de beste dienstverlener voor onze klanten te zijn.

De overname is in een vergevorderd stadium en beide ondernemingsraden hebben al een positief advies gegeven.

Dat internet beveiliging een belangrijke zaak is voor en van providers mag duidelijk zijn. Toch moeten wij als consumenten dit ook niet vergeten. Onze overheid samen met de telecombedrijven wijzen ons ook op de gevaren die kunnen loeren. De site boefproef.nl geeft je enkele slimme dingen die je kunt doen tegen diefstal en malware.

Geef een reactie