7 maart 2016 door in KPN en Uitgelicht.

KPN wil met behulp van het huidige Vereenvoudigingsprogramma ongeveer 450 miljoen EUR besparen. Dat meld het bedrijf in een persbericht. Vandaag houdt KPN ‘Capital Markets Day’, een moment waarin het bedrijf zijn strategische prioriteiten brengt voor beleggers en analisten. Wat zijn de ambities van KPN voor de komende drie tot vijf jaar?

Oude strategie KPN

De afgelopen jaren stonden in het teken van investeringen in het netwerk. CEO van KPN, Eelco Blok, zegt hierover: “Onze strategie was de afgelopen jaren gericht op Versterken, Vereenvoudigen & Groeien. We investeerden in onze toonaangevende netwerken en voerden innovaties door om hele goede producten en uitstekende dienstverlening te kunnen bieden.

Strategie KPN tot medio 2021

KPN´s strategie voor de nabije toekomst legt Eelco Blok als volgt uit: “Vereenvoudigen, Groeien & Innoveren. We zullen een verdere vereenvoudiging doorvoeren, de capaciteit van ons volledig geïntegreerde netwerk verder uitbreiden en we blijven innoveren om nieuwe producten te ontwikkelen en onze klanten een nog betere klantervaring te kunnen bieden, of ze nu thuis zijn, onderweg, of op het werk.

Wat wil Blok bereiken met de nieuwe strategie? “waarde voor onze klanten, medewerkers, aandeelhouders en de samenleving maximaliseren en tegelijkertijd een solide financieel profiel behouden.

KPN speerpunten voor de komende jaren

  • Inspannen voor grote verbetering in de klanttevredenheid;
  • Stijging realiseren aan omzet in de Consumentenmarkt;
  • Groei in omzet per huishouden;
  • Groei van het aantal klanten met gecombineerde vaste en mobiele producten;
  • Stabilisatie omzet & verbetering winstgevendheid in de Zakelijke Markt;
  • Geïntegreerde netwerk uitbreiden door innovatieve technologieën & glasvezeldekking.

KPN´s Vereenvoudigingsprogramma

Met zijn Vereenvoudigingsprogramma is KPN op schema om aan het einde van dit jaar 450 miljoen EUR te besparen. Vandaag kondigt KPN de vervolg stap in dit programma. Dat zal voor de komende periode, 2017-2019, leiden tot additionele besparingen van ten minste EUR 300 miljoen. Totale besparingen kunnen oplopen tot wel 750 miljoen EUR vanaf 2017.

KPN denkt de extra besparingen te kunnen realiseren door vereenvoudiging en rationalisatie van zijn IT en netwerken. De combinatie van een verbetering in de omzet trend, verdere vereenvoudiging en strikte kostenbeheersing zal de winstgevendheid van KPN ondersteunen.

Geef een reactie