KPN HQ
27 maart 2016 door in KPN.

Vanaf volgende week bellen abonnees van KPN FORS goedkoper in de EU, Zwitserland, Andorra en Noorwegen. Door technische redenen kan de provider de nieuwe wijzigingen per 30 april niet direct door voeren. Buitenland tarieven tijdelijk aanzienlijk lager.

Wat zijn de veranderingen in de KPN buitenland tarieven?

Per 30 april aanstaande zal KPN haar tarieven verlagen voor Bellen, SMS & Data in de EU samen met Zwitserland, Noorwegen en Andorra. De provider vergroot de hoeveelheid MB’s binnen de databundels en verwijdert de huidige buitenlandbundels; Buurlandbundel, KPN OpReis en Belbundel EU.

Tariefwijziging binnen de EU

Het is niet voor niets dat alle providers andere tarieven gaan berekenen. Aangezien alle providers binnen de EU in 2017 de tarieven voor telefoongebruik in de EU moeten wijzigen naar nationaal tarief. Bel je vanaf dat moment, dan betaal je in de hele EU hetzelfde als in Nederland. KPN geeft hiermee alvast een voorzet naar een nationaal tarief

Wat zijn de tarieven vanaf 30 april 2016

Bel je in de EU vanaf 30 april, dan zijn de tarieven aanzienlijk verlaagd. KPN heeft vanaf dat moment ook de wijze van verrekening veranderd. Vanaf volgende week zal de provider jouw verbruik in de EU verrekenen met het Nederlandse abonnement en een opslag.

Hoe werkt het nieuwe KPN Tarief?

Wanneer je al een KPN buitenlandbundel hebt geactiveerd verandert er niets. Dan wordt het verbruik uit deze bundel gehaald. KPN abonnees die geen buitenlandbundel hebben zien vanaf 30 april hun belminuten in de EU van hun Nederlandse abonnement afgaan in combinatie met een kleine toeslag. De abonnees die geen bundel hebben of al door de bundel heen zijn, krijgen het huidige buitenbundeltarief berekend.

KPN rekent vanaf 30 april Tijdelijk een veel lager tarief

Een geluk bij een ongeluk. KPN abonnees zullen de komende tijd veel minder geld kwijt zijn voor het bellen in de EU. De provider kan wegens de interne systemen zijn eigen tarieven niet in rekening brengen. KPN kan de buitenlandse verbruik nog niet verrekenen met de binnenlandse bundels.

Wanneer KPN de techniek in orde heeft, dan zal de provider zijn abonnees een maand van te voren informeren over wijziging. Tot die tijd wordt alleen de opslag in rekening gebracht bij bellen in EU, Zwitserland, Noorwegen en Andorra.

Geef een reactie