Tele2 Unlimited succesvol nieuwe abonnees Q2 2017
20 juli 2017 door in Tele2.

Het Zweedse moederbedrijf van Tele2 presenteerde deze week haar resultaten over Q2 2017. De telecom onderneming behaalde meer omzet. In Nederland blijft de omzet echter stabiel met een lichte daling. Het Unlimited abonnement van de sim only provider is echter razend populair.

Tele2 Nederland laat een lichte omzetdaling zien met name vanwege de verminderde omzet uit smartphones door de gewijzigde regelgeving door de Wft. Het abonnee aantal laat een geweldig stijging zien. De provider wist met het nieuwe Unlimited sim only abonnement zelfs 69.000 over te halen tot onbeperkte data.

Tweede kwartaal van 2017 Tele2 Nederland

In Q2 2017 behaalde Tele2 een bedrijfsresultaat van € 1,9 miljoen, een beter resultaat dan vorig jaar. Het Nederlandse onderdeel laat een lichte daling zien in de omzet. De Nederlandse tak behaalde een omzet van € 154 miljoen en dat is 0,7 % lager dan dezelfde periode vorig jaar. Een flinke klant groei en vergroting van de verdienste per klant hebben geleid tot een hogere omzet uit mobiele diensten. De omzet steeg zelfs 45 procent naar € 58,8 miljoen euro. Daar staat een flinke omzet daling van 41 procent tegenover vanuit de smartphone verkopen, € 21,6 miljoen euro. Tele2 verklaart deze daling door de verandering in regels. Naar aanleiding van de Wft regels sinds 1 mei is een telefoonabonnement niet meer zo eenvoudig af te sluiten. Hierdoor merkt de provider een mega daling in smartphone verkopen en een stijging van de sim only abonnement verkopen.

Succes van het Unlimited sim only abonnement

Het nieuwe onbeperkte abonnement van Tele2 heeft er toe geleidt dat de provider in totaal 42.000 nieuwe klanten heeft sinds het vorige kwartaal. Tele2 meldt zelfs 69.000 klanten die nu een Unlimited abonnement hebben. Daarvan zijn er 51.000 over gestapt van een andere provider en de rest heeft zijn of haar bestaande sim only abonnement overgezet. De netto groei is lager omdat er 7.000 breedband abonnees en 2.000 mobiele abonnees vertrokken. In totaal heeft Tele2 1,489 miljoen klanten en het grootste deel daarvan is mobiele abonnees, 1,113 miljoen.

Tele2 Unlimited is een geduchte concurrent

Nadat T-Mobile het Go Unlimited abonnement introduceerde bleef het enige tijd stil voordat de concurrentie reageerde. Met de introductie van Tele2’s Unlimited sim only abonnement barste de prijzenoorlog in de Telecom los. De Zweedse provider wist vanaf halverwege mei 69.000 mensen te verleiden tot het onbeperkte abonnement. Daarmee lijkt het bedrijf de cijfers van T-Mobile redelijk te evenaren. Want T-Mobile liet recent weten dat de in drie maanden circa 100.000 nieuwe abonnees heeft geworven met Go Unlimited.

Tele2 sluit deel 4G netwerk af

Afgelopen week stond de provider ook in het nieuws omdat de provider een deel van het 4G netwerk uitschakelt. De 2.600 MHz frequentie wordt namelijk in de nachtelijke uurtjes afgesloten. Op navraag van onze collega’s Telecompaper heeft Tele2 hierop gereageerd. Woordvoerder Robin Janszen reageerde als volgt:
Dit (afschakelen) gebeurt al enige tijd met het oogmerk onnodig energieverbruik te voorkomen. Er is ‘s nachts minder vraag, zonde om energie te gebruiken als dat niet nodig is. Er blijft voldoende capaciteit over om goede snelheden te garanderen.

Geef een reactie