Apple KPN carrier billing
12 december 2017 door in KPN.

KPN abonnees betalen vanaf nu iOS apps en diensten via de factuur van de telecom aanbieder. Hiervoor hebben de provider en Apple een carrier billing overeenkomst gesloten. De provider is hiermee de eerste in Nederland.

KPN en Apple hebben een overeenkomst gesloten waarbij gebruikers van iOS diensten en apps kunnen afrekenen via de factuur van de provider. Men noemt dit carrier billing. Tot nu toe zijn abonnees van de premium provider de enige in Nederland die op deze wijze hun iOS aankopen kunnen afrekenen. De betaalmethode is wel beperkt met 20 euro per aankoop en een maandelijkse besteding van 150 euro.

Carrier billing overeenkomst Apple KPN

Carrier billing wil zeggen, dat je aankopen bij een externe winkel kunt afrekenen middels de factuur van bijvoorbeeld de telecom provider. Hiervoor sluiten beide partijen een carrier billing overeenkomst. KPN en Apple deze overeenkomst hebben afgesloten. Vanaf nu kun je iOS apps kopen doen via de rekening van de sim only aanbieder. De nieuwe betaalmethode werd ontdekt door een lezer van iCulture. Afrekening van de aankopen vindt maandelijks plaats via de factuur van het sim only abonnement. Abonnees van budget sim only providers Simyo en Telfort hebben de nieuwe betaaloptie niet.

iOS apps en diensten betalen via sim only abonnement

Een KPN abonnee heeft iCulture deze week ingelicht over een nieuwe betaalmethode voor Apple eigenaren. iPhone of iPad eigenaren kunnen vanaf nu betalen voor iOS diensten via het abonnement van de provider. Hiervoor hebben Apple en de provider een carrier overeenkomst afgesloten. KPN is daarmee de eerst provider in Nederland die abonnees deze betaalmethode aanbied. Abonnees mogen in de iOS winkels zoals Apple Music, iBooks, App Store en iTunes aankopen doen. De aankopen kunnen vervolgens via de telefoon rekening worden afgerekend. Er geldt een maximaal aankoop bedrag van 20 euro en maximaal kun je 150 euro per maand afrekenen via het KPN abonnement.

Eigenaren van Android smartphones konden al langer diensten en apps afrekenen via de telefoonrekening. KPN is op dit moment de enige Nederlandse provider die betalingsafspraken heeft afsloten met Apple.

December maand cadeaus

Deze maand trakteert KPN iedere abonnee op gratis extra’s. Sim only abonnees profiteren maximaal aangezien zij naast vijf aantrekkelijke films en drie e-books ook nog 5 GB aan data krijgen deze maand. De premium provider wil met de cadeaus haar abonnees bedanken voor een goed jaar.

Geef een reactie