Go Unlimited T-Mobile
1 mei 2017 door in T-Mobile.

In minder dan drie maanden zijn er honderdduizend nieuwe T-Mobile Go Unlimited abonnees. De provider voelt zich wel genoodzaakt om het abonnement aan te passen. Het sim only abonnement is zowel binnen de zakelijke markt als bij consumenten populair, maar niet langer 60 dagen onbeperkt in de EU.

T-Mobile Go Unlimited is een nieuwe abonnement van de provider waarbij mensen onbeperkt kunnen bellen, surfen over internet en smsen voor 35 euro per maand. Binnen drie maanden maken al 100.000 klanten gebruik van het nieuwe sim only abonnement. Het is echter niet duidelijk welk deel van de 100.000 vanuit andere providers overstapt.

T-Mobile Go Unlimited

Het nieuwe abonnement van T-Mobile werd op 15 januari van dit jaar gepresenteerd. Het nieuwe abonnement geeft onbeperkt internet en telefonie voor een vaste prijs in Nederland. In de hele EU kunnen bestaande klanten 60 dagen onbeperkt gebruik maken van internet. Na 60 dagen is er een datalimiet van 10 GB per maand. Het immense succes van het abonnement heeft provider verrast. T-Mobile laat Nu.nl maandag weten dat de toeloop voor het abonnement de verwachtingen van de provider heeft overtroffen.

Zakelijk is het nieuwe abonnement van T-Mobile ook populair meldt de telecomaanbieder. Volgens eigen zeggen kiezen zowel consumenten als het bedrijfsleven voor het onbeperkte sim only abonnement. Het is echter onduidelijk hoeveel van de 100.000 nieuwe gebruikers van het abonnement reeds T-Mobile klanten waren en welk deel van andere provider zijn overgestapt. De provider heeft veel eigen klanten de overstap naar het nieuwe Go Unlimited abonnement zeer aantrekkelijk gemaakt door geen of weinig extra kosten te berekenen bij overstappen. Wel geeft de provider aan dat “aanzienlijk meer” klanten kiezen voor een sim only Go Unlimited abonnement in plaats van het telefoonabonnement waarbij men een toestel krijgt op afbetaling.

Wie weet scheppen de kwartaalcijfers van het moederbedrijf Deutsche Telekom meer duidelijkheid. Het Duitse moederconcern presenteert 11 mei haar cijfers en dan wordt duidelijk hoeveel nieuwe klanten T-Mobile netto heeft binnen gehaald.

Wijziging voorwaarden

Per vandaag wijzigt T-Mobile de voorwaarden van het Go Unlimited abonnement. De wijziging is nodig om een “scherpe prijs” prijs te handhaven. Nu.nl vermoedt dat de periode van 60 dagen met onbeperkt dataroaming voor te hoge kosten zorgt. De woordvoerder van de provider wilde dit echter niet bevestigen.

Wat verandert er binnen Go Unlimited?

Voor bestaande abonnees zijn de voorwaarden gelijk gebleven. T-Mobile is echter genoodzaakt om de voorwaarden voor nieuwe Go Unlimited abonnementen te wijzigen. Vanaf nu geldt in Nederland dat je onbeperkt kunt bellen, smsen en data gebruiken. In de EU geldt een bundel van 10 GB per maand.

Sluit je vanaf 1 mei een nieuwe Go Unlimited abonnement af, dan krijg je enkel nog 10 GB roaming binnen de EU per maand. De voorwaarden voor bestaande klanten veranderen niet en zij krijgen dus nog 60 dagen onbeperkt dataroaming op vakantie.

Voornaamste concurrent Tele2

Misschien wel de belangrijkste concurrent binnen de voordelige abonnementen met veel data, is Tele2. De Zweedse provider toonde vorige week de cijfers over het eerste kwartaal van 2017. In 2016 wist de providers netto 202.000 nieuwe klanten aan te trekken, maar in het eerste kwartaal van 2017 zijn er netto slechts 16.000 nieuwe klanten. Het is niet zeker, maar de cijfers laten impliciet zien, dat Tele2 last ondervindt van het T-Mobile Go Unlimited abonnement. Tijdens de presentatie van de kwartaal cijfers bevestigd Tele2 ook, dat het bedrijf last heeft van dalende prijzen en concurrenten.

Een andere reden voor het temperen van de toestroom naar Tele2 kan natuurlijk de nieuwe strategie van de provider zijn. Tele2 biedt alleen nog maar 4G abonnementen aan en nieuwe klanten kunnen alleen nog gebruik maken van het 4G netwerk. De nieuwe strategie heeft geleidt tot enige verontwaardiging en onduidelijkheid bij verschillende klanten en potentiële klanten.

Geef een reactie