28 september 2015 door in Uitgelicht en Vodafone.

Telecomprovider Vodafone en kabelaar Liberty Global hebben de gesprekken onderling gestaakt. De bedoeling was dat beide bedrijven bepaalde bedrijfsonderdelen zouden uitwisselen. Volgens eigen zeggen konden beide bedrijven het niet eens worden over de waardebepaling van bepaalde bedrijfsonderdelen.

Ziggo geen eigen netwerk

Als onderdeel van het wereldwijde Liberty Global, is Ziggo actief op Nederlandse bodem. Recentelijk nam Ziggo al kabelaar UPC over en waren er dus ook gesprekken gaande met Vodafone. Volgens persbureau Reuters waren er verregaande plannen om ook het mobiele netwerk van Vodafone over te nemen, waarmee Ziggo dus ook als telecomprovider groot in Nederland zou uitpakken. Momenteel maakt Ziggo al gebruik van het netwerk van Vodafone, echter als MVNO.

Volgens ingewijden zou Vodafone het gesprek hebben gestaakt, mede omdat Ziggo juist al een landelijk dekkend netwerk heeft via Vodafone. Niet alleen op Nederlandse bodem konden beide bedrijven het niet eens worden, maar ook Engeland en Duitsland waren een punt van discussie waar beide partijen het niet eens konden worden.

Geef een reactie