The Phone House Failliet
15 februari 2017 door in Algemeen.

Vandaag heeft The Phone House voor drie BV’s binnen de groep faillissement aangevraagd. Het betreft The Phone House Netherlands B.V., The Phone House Retail B.V. en Typhone E-concepts B.V.. Buiten het faillissement blijven de 74 franchisevestigingen.

Het beeld in de grote winkelstraten kan op korte termijn gaan veranderen. Vandaag heeft The Phone House voor het hoofdkantoor,  enkele web winkels en 70 eigen winkels faillissement aangevraagd. Voor nu blijven de 74 franchisevestigingen van het bedrijf buiten dit faillissement. De winkels blijven voor nu open.

Faillissement The Phone House winkels

Vandaag, 15-02-2017, is de firma The Phone House Netherlands Retail B.V., handelend onder The Phone House, ingeschreven onder Kamer van Koophandel nummer 04038193 in staat van faillissement verklaard door de rechtbank te Assen. De rechtbank heeft mr. J.V. Maduro tot curator benoemd en het insolventienummer is F.18/17/41.

Vanuit verschillende bronnen blijkt dat het bedrijf ondanks kostenbesparingen in de laatste jaren de resultaten niet genoeg kon verbeteren. Ondanks investeringen in nieuwe omni-channel systemen, besparingen en een vernieuwd winkelinterieur zag het bedrijf zijn resultaten niet beter worden. Daarnaast had het bedrijf last van zware concurrentie van telecomoperators en de nieuwe toepassing van de Wet op het Financieel toezicht. Dit laatste maakte namelijk een einde aan het aanbieden van ‘gratis’ telefoons.

Momenteel onderzoeken de curatoren, Mr. E.L. Zetteler en mr. J.V. Maduro, eventuele doorstart mogelijkheden.

Phone House web pagina bereikbaar

De winkels zijn een vertrouwd beeld in onze winkelstraten en blijven gelukkig nog open. De internet pagina van het bedrijf is echter wel beperkt. Bezoekers van de pagina krijgen de volgende melding te zien:

Beste bezoeker,

The Phone House Netherlands B.V. heeft op maandag 13 februari 2017 een faillissementsaanvraag ingediend bij de rechtbank Midden-Nederland. Daarom is het momenteel niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in de webshop van Phone House. Het is wel mogelijk een reservering te plaatsen op de website en het product in de winkel af te halen.

Alle Phone House winkels blijven voorlopig open. U kunt voor nieuwe aankopen en servicevragen terecht in onze winkels. Nadere informatie over Phone House en eventuele bestellingen leest u de komende dagen op deze website. Wij adviseren u deze dus goed in de gaten te houden. Vanzelfsprekend streven wij ernaar uw vragen zo spoedig als mogelijk te beantwoorden.

Geef een reactie