2 januari 2016 door in Mobiel internet.

Rond de jaarwisseling hebben klanten van KPN twee maal zoveel data verbruikt in vergelijking met een jaar eerder. Volgens de provider lag het piekmoment op 00:40 toen de meeste data werd verbruikt. Bij Vodafone was er ook duidelijk een verdubbeling te zien. De provider T-Mobile en Tele2 hebben nog geen cijfers bekend gemaakt over het dataverbruik rond de jaarwisseling.

Verwacht

De verdubbeling van het dataverbruik kwam bij KPN niet als een complete verrassing. Dit gehele jaar merkt KPN dat steeds meer mensen hun smartphone gebruiken om op internet te gaan, maar ook berichtendiensten zoals WhatsApp blijven populair. In het derde kwartaal van dit jaar lag het gemiddelde verbruik op 1.3 GB per maand, terwijl dit exact een jaar eerder nog 620 MB per maand was. Volgens KPN is de introductie van 4G hierbij een belangrijke factor geweest, maar ook de toenemende technologie in smartphones speelt volgens KPN een belangrijke rol in deze ontwikkeling.

Het verbruik op oudejaarsdag lag overigens wel 40% hoger dan op een normale doordeweekse dag. Hoeveel er exact verbruikt is tijdens de jaarwisseling heeft de provider nog niet bekend gemaakt. Wel is inmiddels bekend geworden dat klanten van KPN die avond ruim 5 miljoen SMS-berichten hebben verstuurd en het aantal gesprekken lag ook op 5 miljoen. Het aantal SMS-berichten blijft elk jaar weer dalen. Zo werden er vorig jaar nog 6 miljoen berichten verstuurd en een jaar daarvoor nog ruim 8.5 miljoen. Het aantal afgehandelde telefoongesprekken blijft vrijwel ieder jaar hetzelfde en hier lijkt dan ook geen terugloop in te zien.

Geef een reactie