PayPal Vodafone
9 maart 2017 door in Vodafone.

Gebruikers van Vodafone Wallet hebben vanaf vandaag nog meer betaal mogelijkheden. Naast hun credit card kunnen Vodafone abonnees nu ook overal in Nederland betalen via PayPal met hun Android smartphone.

Ongeacht bij welke bank je bankiert, via Vodafone Wallet kun je contactloos betalen bij de Nederlandse betaalautomaten met NFC ondersteuning. Vroeger konden Vodafone abonnees alleen hun creditcard koppelen en vanaf nu kunnen PayPal account ook worden gekoppeld. Waardoor betalen nog makkelijker is geworden.

Samenwerking PayPal en Vodafone Nederland

Vodafone Nederland en PayPal introduceren vandaag een nieuwe optie binnen Vodafone Wallet, PayPal. De nieuwe functie stelt Vodafone abonnees in staat om met hun smartphone ook met PayPal contactloos te betalen bij NFC betaalautomaten in Nederland. Je hebt hiervoor wel een Android telefoon met NFC nodig. De nieuwe service koppelt je PayPal rekening aan de wallet en functioneert zo als betalingsmiddel. De Wallet van Vodafone biedt aanbiedingen, betalingen en loyalty cards en je kunt de app downloaden via Google Play Store.

Jan-Willem Roest, de General Manager van PayPal Benelux, is blij met de ontwikkeling. In het persbericht zegt hier het volgende: “Nederland is een toonaangevend land als het gaat om contactloos betalen. Eén op de vijf betalingen is contactloos en dit aantal groeit snel. Dit partnership zal ons helpen onze positie in dit segment verder te versterken. Het is ons doel daar te zijn waar de betaling is. Dit is een grote stap in de juiste richting.

Volgens de Executive Director Business Consumer van VodafoneZiggo, Marcel de Groot, maakt het niet langer meer uit bij welke bank je bent aangesloten: “Het maakt niet uit bij welke bank je bent aangesloten, je kunt al je creditcards toevoegen plus je PayPal-rekening. Iedere Vodafone-klant met een Smart M, Smart L, Red, Red essential, Red Super of Black abonnement en een Android-smartphone heeft vanaf nu de mogelijkheid om contactloos te betalen.

Hoe werkt contactloos betalen met Vodafone Wallet?

Contactloos betalen werkt super eenvoudig. Je koppelt je PayPal account binnen Vodafone Wallet en vervolgens koop je bijvoorbeeld boodschappen in de winkel. Je plaatst niet langer meer je pas in de betaalautomaat, maar houdt je smartphone naast of boven de betaalautomaat (met NFC). Alle aankopen onder 25 euro worden direct afgerekend zonder pincode. Voor aankopen boven dit bedrag is wel een pincode vereist. Bij het afrekenen is het niet eens nodig om internet te hebben of je smartphone te ontgrendelen. Sterker nog, zelfs als je toestel leeg is, kun je er nog mee betalen. Al je betalingen zie je direct terug in de Vodafone Wallet app.

Vodafone en PayPal zijn een Europese samenwerking aangegaan om contactloos betalen mogelijk te maken. In Nederland is Vodafone Wallet de eerste mobiele wallet die PayPal-betalingen biedt. De dienst is in Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Italië al beschikbaar.

Vodafone Nederland is inmiddels opgegaan in VodafoneZiggo. Ondanks de joint-venture van Vodafone en Ziggo blijven de bedrijven onder twee namen werken.

Geef een reactie