7 januari 2016 door in Ben.

Ben heeft aangekondigd dat de snelheid voor mobiel internet via 4G wordt verhoogd. Momenteel kunnen klanten met een snelheid van 25 Mbit/s downloaden, maar dit wordt verdrievoudigd naar 75 Mbit/s. De bundels zullen qua prijs niet worden aangepast, maar het is nog onduidelijk wanneer Ben deze wijziging gaat doorvoeren. Zowel T-Mobile en Ben bevestigen de verhoging van de snelheid.

Verhoging was noodzakelijk

het komt niet als een verrassing dat Ben zijn snelheid verhoogd. Ben is een onderdeel van T-Mobile en eind 2015 heeft T-Mobile zijn 4G-netwerk landelijk dekkend gemaakt. Andere virtuele providers, providers die dus gebruik maken van een bestaand netwerk, bieden reeds hogere snelheden aan. Zo bieden Simyo en Telfort, beide actief op het KPN-netwerk, samen een maximale downloadsnelheid aan van 150 Mbit/s en komt Youfone met een snelheid van 50 Mbit/s. Om mee te gaan met de concurrentie is de stap genomen om de snelheid bij Ben ook te verhogen. Met de snelheidsverhoging kunnen bestaande klanten vele malen sneller internetten en biedt het de provider de kans om weer te concurreren op de huidige markt.

Ben zou volgens bronnen eind deze maand pas werkelijk deze snelheidsverhoging gaan aankondigen. Ook dan wordt duidelijk wanneer de verhoging doorgevoerd gaat worden. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten dat de snelheid per 8 januari verhoogt zou gaan worden.

Geef een reactie